Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Στις 400.000 οι εγγεγραμμένοι χρήστες

Σήμερα Δευτέρα εντάχθηκαν στην τηλε-εκπαίδευση και οι 5 τελευταίοι νομοί της χώρας. Πώς θα λειτουργεί το σύστημα. 

Τη σκυτάλη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση πήραν από σήμερα Δευτέρα τα δημοτικά σχολεία, με τους μαθητές να καλούνται λόγω του κορονοϊού να εντάχθούν στην ασύγχρονη μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Κάθε εκπαιδευτικός θα αναρτά το απαραίτητο ψηφιακό υλικό στην διαδικτυακή πλατφόρμα και στη συνέχεια ο κάθε μαθητής θα λύνει τις απαραίτητες ασκήσεις και θα αξιολογείται.

Στη διάθεση των εκπαιδευτικών βρίσκονται δύο πλατφόρμες ψηφιακής αλληλεπίδρασης του υπουργείου Παιδείας.

Ήδη, την πρώτη μέρα εφαρμογής του συστήματος το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι έχουν εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο 393.381 χρήστες εκ των οποίων 137.580 εκπαιδευτικοί και 255.801 μαθητές. Οι μισοί από τους 255.801 μαθητές έχουν εγγραφεί το τελευταίο διήμερο.

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο είναι το εθνικό δίκτυο και ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου του υπουργείου που διασυνδέει 16.071 μονάδες. Παράλληλα παρέχει υπηρεσίες ηλεκτρονικής μάθησης, επικοινωνίας και συνεργασίας.

Την Κυριακή, μιλώντας στην ΕΡΤ η υφυπουργός κ.Ζαχαράκη είπε πώς «μαθαίνουμε κάτι καινούργιο» και τόνισε πώς το Υπουργείο Παιδείας έχει θέσει ένα χρονοδιάγραμμα προς τα σχολεία για να δηλώσουν τι ανάγκες υπάρχουν σε υλικοτεχνικές υποδομές, ενώ για την στήριξη του έργου παρέχεται συνδρομή από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας, καθηγητές Πληροφορικής καθώς και εκπαιδευτικούς που έχουν λάβει σχετική επιμόρφωση.

Αναφορικά με την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτουν οι μαθητές, η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό εξοπλισμού και διαδικτυακής κάλυψης, ενώ επιπρόσθετα οι μαθητές θα μπορούν να συνδέονται και τηλεφωνικά στις πλατφόρμες.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα