Κορονοϊός στη Γερμανία: Γιατί η χώρα με τα 22.672 κρούσματα έχει μόνο 86 νεκρούς

Αναλογικά με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που έχει στη χώρα, η Γερμανία μετρά λιγοστούς νεκρούς - Ειδικοί προσπαθούν να προσεγγίσουν τα αίτια αυτού του φαινομένου και δίνουν τις δικές τους πιθανές εξηγήσεις

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Γερμανία έχει αυξηθεί στα 22.672 και 86 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ασθένεια, σύμφωνα με καταμέτρηση της δημόσιας υπηρεσίας υγείας, Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), σήμερα Δευτέρα.

Αυτό σημαίνει

πως η χώρα έχει πληγεί σημαντικά από τον SARS-CoV-2, ωστόσο, το ποσοστό θνησιμότητας αναλογικά με τα κρούσματα είναι χαμηλό, εν σχέσει με την Ιταλία, την Κίνα, τη Βρετανία και τη Γαλλία, που επίσης μετρούν πολλά κρούσματα.

«Πιθανότατα οφείλεται σε συνδυασμό διαφόρων παραγόντων», δηλώνει ο δρ. Ρίτσαρντ Πίμποντι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Μία από τις εξηγήσεις που δίνουν οι ειδικοί, είναι ότι ο υψηλός αριθμός (25.000) κλινών και μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων της Γερμανίας, κάνει τους ασθενείς ν’ αναρρώνουν γρήγορα.

Η γερμανική κυβέρνηση διαμήνυσε, δε, πως τις ερχόμενες εβδομάδες θα διπλασιάσει τον αριθμό, ενώ θα μετατρέψει ξενοδοχεία και μεγάλους κλειστούς χώρους σε κέντρα νοσηλείας γι’ ασθενείς με πιο ήπια συμπτώματα, προκειμένου τα πιο σοβαρά ν’ αντιμετωπίζονται στα νοσοκομεία.

Στον αντίποδα, η Γαλλία (περίπου 7.000 κλίνες ΜΕΘ), η Ιταλία (κάπου 5.000) και η Βρετανία (λίγο περισσότερες από 4.000), δεν είναι τόσο καλά εξοπλισμένες.

Έγκαιρες διαγνωστικές εξετάσεις

Ένα δεύτερο όπλο της Γερμανίας κατά του ιού, ενδέχεται να είναι οι έγκαιρες διαγνωστικές εξετάσεις. Στη χώρα υπάρχει ένα δίκτυο ανεξάρτητων εργαστηρίων, πολλά εκ των οποίων ξεκίνησαν τις εξετάσεις από τον Ιανουάριο, όταν ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν ακόμα πολύ χαμηλός. Ο μεγάλος αριθμός των εργαστηρίων αύξησε τη δυνατότητα διενέργειας εξετάσεων: Έως και 12.000 άτομα ημερησίως μπορούν να υποβληθούν σ’ εξετάσεις. 

Ηλικιακά νεότεροι ασθενείς

Στη Γερμανία ο ιός έχει μολύνει σε μεγάλο βαθμό νεώτερες και υγιέστερες πληθυσμιακές ομάδες, εν συγκρίσει με άλλες χώρες. «Πάνω από το 70% όσων έχουν μολυνθεί μέχρι τώρα είναι ηλικίας μεταξύ 20 και 50 ετών», αναφέρει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, Λόταρ Βίλερ.

Δεν γίνονται νεκροψίες

Ιταλοί ειδικοί λένε πως ένας άλλος παράγων που συμβάλλει τη διαμόρφωση του αριθμού, ίσως είναι το γεγονός ότι, εν αντιθέσει με άλλες χώρες, στη Γερμανία δεν διενεργούνται τόσο πολλές νεκροψίες. Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ωστόσο, δεν το θεωρεί καθοριστικό στοιχείο, διότι λειτουργεί έχοντας ως δεδομένο πως οι ασθενείς υποβάλλονται σ’ εξετάσεις προτού πεθάνουν.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Γερμανία, 22 672,koronoios, germania, 22 672