Πανελλήνιες 2020: Ο πρώτος σχολιασμός για τα θέματα στα ΕΠΑΛ

Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας) εξετάζονται σήμερα, Τρίτη 16/6, οι μαθητές των ΕΠΑΛ που δίνουν Πανελλήνιες Εξετάσεις. Ο πρώτος σχολιασμός για τα θέματα στα Νέα Ελληνικά και το θέμα έκθεσης

ΕΠΑΛ από τον ΡΟΜΒΟ.

Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας) εξετάζονται σήμερα, Τρίτη 16/6, οι μαθητές των ΕΠΑΛ που δίνουν Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε τα θέματα.

Όπως αναφέρει η ομάδα του ΡΟΜΒΟΥ: «Έναρξη σήμερα των πανελλαδικών και για τα ΕΠΑ.Λ. με ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Σήμερα θα λέγαμε ότι τα θέματα είναι βατά και καλύπτουν αρκετά μεγάλο μέρος της θεωρίας. Οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές θα ανταποκριθούν σε βαθμό που να μπορούν να γράψουν αρκετά μεγάλους βαθμούς σήμερα».

Οι μαθητές καλούνται να γράψουν ένα άρθρο σε εβδομαδιαίο περιοδικό που αναφέρεται στην Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, ενώ το κείμενο που εξετάζουν είναι άρθρο του Κοσμά Βίδου από το ΒΗΜΑgazino (22 Μαρτίου 2020).

Αντίστοιχα το λογοτεχνικό κείμενο είναι απόσπασμα από το βιβλίο του Ίταλο Καλβίνο, Μαρκοβάλντο ή Οι εποχές στην πόλη, (μετάφραση Έφη Καλλιφατίδη, Εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα, 1989, σελ. 90-92).

Αυτό είναι το θέμα της Έκθεσης 2020 για τα ΕΠΑΛ

Στα ΕΠΑΛ, μετά την εξέταση των Νέων Ελληνικών (16/6), θα πραγματοποιηθεί η εξέταση στα Μαθηματικά ( Άλγεβρα) στις 18/6. Στη συνέχεια, από τις 20 έως και τις 30/6 θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.

Το iEidiseis.gr σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΡΟΜΒΟΣ σας ενημερώνει έγκαιρα για όλα τα θέματα και τις απαντήσεις των Πανελληνίων 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα