Airbnb: Έρχονται αποζημιώσεις λόγω κορονοϊού

Η μεγαλύτερη εταιρεία βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων στον κόσμο σχεδιάζει να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες συνεργάτες της αλλά και να επιστρέψει χρήματα στους πελάτες που είχαν κάνει κρατήσεις. Οι ημερομηνίες και οι προϋποθέσεις. 

Πρόγραμμα βοήθειας ύψους 250 εκατ. δολαρίων θα διαθέσει στους συνεργάτες της, ιδιοκτήτες ακινήτων, η Airbnb. Η εταιρεία θα αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες για κρατήσεις που ακυρώθηκαν λόγω του

κορονοϊού.

Συγκεκριμένα η εταιρία θα καταβάλει το 25% της αξίας της κάθε ακυρωθείσας κράτησης. Προϋπόθεση για να δοθεί η έκτακτη ενίσχυση είναι η κράτηση να πραγματοποιήθηκε έως και τις 14 Μαρτίου, με άφιξη του επισκέπτη μεταξύ της 14ης Μαρτίου και της 31ης Μαΐου.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δοθούν τις επόμενες ημέρες στους ενδιαφερόμενους οικοδεσπότες. Μέχρι τότε, αυτό που είναι σαφές είναι ότι οι πληρωμές από την Airbnb προς τους ιδιοκτήτες θα γίνονται σε μηνιαία βάση. Δηλαδή, μία πληρωμή στο τέλος Απριλίου και μία ακόμα στο τέλος Μαΐου. Αυτό όμως που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι αν θα αφορά το σύνολο των αγορών όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία ή μόνο μερικές εξ αυτών, προεξαρχόντων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με στελέχη που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιων μισθώσεων, υπάρχει η αίσθηση ότι το ποσό προορίζεται κατ’ αρχάς για τις ΗΠΑ και εφόσον υπάρξει περίσσευμα ενδέχεται να διανεμηθεί και σε άλλες αγορές. Παράλληλα, εκφράζουν τις σοβαρές επιφυλάξεις τους για το κατά πόσον είναι επαρκή τα σχεδόν 230 εκατ. ευρώ για να καλύψουν τις απώλειες που έχουν προκύψει από τις εκατοντάδες χιλιάδες ακυρωθείσες κρατήσεις που έχουν σημειωθεί παγκοσμίως, έστω και με το ποσοστό του 25% που έχει ορίσει η Airbnb.

Επιστροφή χρημάτων στους πελάτες

Πέραν των ιδιοκτητών ακινήτων - συνεργατών της η Airbnb θα αποζημιώσει και τους πελάτες επιστέφοντας το 100% των χρημάτων τους για κρατήσεις στο διάστημα μεταξύ 14/03 και 14 Απριλίου, σημειώνοντας ότι η πολιτική εκτάκτων συνθηκών της εταιρείας επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ακινήτων όσο και στους πελάτες να ακυρώσουν τις κρατήσεις χωρίς κάποια χρέωση ή πέναλτι.

Σύμφωνα όμως με μαρτυρίες πελατών , η Airbnb ενημερώνει τους πελάτες ότι έχουν δικαίωμα επιστροφής του συνόλου των χρημάτων μόνο εάν αποδείξουν, με έγγραφα, ότι εμπίπτουν σε κάποια εκ των κατηγοριών: 1) ότι υπάρχουν κυβερνητικοί περιορισμοί που τους απαγορεύουν να φύγουν από τη χώρα ή να ταξιδέψουν προς τον προορισμό τους, 2)΄Ότι νοσούν ότι ο ειδικός υγείας τους συνέστησε να μην ταξιδέψουν, 3)Οτι δεν υπάρχει διαθέσιμο μέσο μεταφοράς και 4)Ότι ανήκουν στο προσωπικό φροντίδας υγείας και δεν μπορούν να ταξιδέψουν.

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα