Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-3

Σημαντική νίκη για την ΑΕΚ που μηδενίζει την βαθμολογική απόσταση από τον ΠΑΟΚ.

Συνέχεια στην 8η αγωνιστική των playoff της Super League, δόθηκε με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Η

ΑΕΚ πήρε μία πολύ σημαντική νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος, μηδενίζοντας την βαθμολογική απόσταση από τον ΠΑΟΚ και υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό σε μία ακόμη ήττα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι «πράσινοι» δεν έχουν καταφέρει να κερδίσει παιχνίδι στα playoff, ενώ στο προηγούμενο αθηναϊκό ντέρμπι είχαν έρθει ισόπαλοι με την «Ένωση», με 1-1.

Μπορεί οι «πράσινοι» να έδειξαν έτοιμοι να πιέσουν με το ξεκίνημα του αγώνα, όμως οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 8’ με την κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι, έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου. Το «τριφύλλι» όμως δεν παραιτήθηκε και συνέχισε να πιέζει με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει με τον Κουρμπέλη, μετά την ασίστ του Μπουζούκη.

Λίγα λεπτά πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Ολιβέιρα με πλασέ νίκησε τον Διούδη στο τετ α τετ, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του και βάζοντας την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ για δεύτερη φορά.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τις ευκαιρίες χωρίς να υπάρχει μεγάλος βαθμός επικινδυνότητας για γκολ. Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Λιβάγια μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, όμως το γύρισμά του κατέληξε πάνω στον Κουρμπέλη ο οποίος ανέκοψε την πορεία της μπάλας που κατευθυνόταν στον Μάνταλο. Η ΑΕΚ είχε το μομέντουμ του αγώνα και προσπάθησε να απειλήσει αρκετές φορές όμως δεν είχε ένταση στον ρυθμό της.

Η «Ένωση» κέρδισε πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από το φάουλ του Κουρμπέλη στον Αραούχο, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Βέρντε στέλνοντας τον τερματοφύλακα των «πρασίνων» στην αντίθετη γωνία. Έτσι ο Ιταλός μέσος Ντανιέλε Βέρντε διαμόρφωσε το τελικό 3-1, βάζοντας την υπογραφή τουσε μία μεγάλη νίκη για την ΑΕΚ.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα