Ουκρανία: Στους 25 οι νεκροί από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε Ουμάν - Ντνίπρο (εικόνες - βίντεο)

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ο στρατός είχε βάλει στο στόχαστρο τις εφεδρικές μονάδες του ουκρανικού στρατού.Ένα κύμα ρωσικών αεροπορικών επιδρομών σε πόλεις σε όλη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου και του Κιέβου, άφησε πίσω του τουλάχιστον 25 νεκρούς. 23 άνθρωποι, ανάμεσά τους 4 παιδιά, σκοτώθηκαν σε επίθεση…

Αφού έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά που είχε ξεσπάσει, οι πυροσβέστες έψαχναν στα ερείπια των διαμερισμάτων για επιζώντες και τραυματισμένους.

Η Ρωσία

αρνείται ότι στοχοθετεί σκοπίμως αμάχους στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

«Κοντά στην αποτυχία η Ρωσία»

Τα ρωσικά νυκτερινά πλήγματα στην Ουκρανία «φέρνουν πιο κοντά» τη Μόσχα στην «αποτυχία και την τιμωρία», δήλωσε το πρωί ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και κάλεσε τον κόσμο να «απαντήσει».

«Κάθε επίθεση, κάθε μοχθηρή πράξη εναντίον της χώρας μας και εναντίον του λαού μας φέρνει το τρομοκρατικό κράτος πιο κοντά στην αποτυχία και την τιμωρία», εκτίμησε ο Ζελένσκι μέσω του Telegram. «Η ρωσική τρομοκρατία πρέπει να λάβει μια δίκαιη απάντηση από την Ουκρανία και τον κόσμο. Και αυτό θα συμβεί», υποσχέθηκε.

Another night of ?? terror. Missiles and UAVs. 10 residential buildings are damaged in Uman. The entire block of one of them is destroyed. As of now: 7 dead, there are wounded. ?? evil can be stopped by weapons – our defenders are doing it. And it can be stopped by sanctions –… pic.twitter.com/KwWuRMj7iS

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) April 28, 2023

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της νύχτας κατέρριψε 21 πυραύλους κρουζ και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη διάρκεια μιας νέας φονικής ρωσικής επίθεσης στο Κίεβο και άλλες πόλεις της χώρας.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης του Κιέβου είπε ότι ήταν η πρώτη ρωσική πυραυλική επίθεση στην πρωτεύουσα εδώ και 51 ημέρες.

«Οι δυνάμεις της άμυνας κατέστρεψαν 21 πυραύλους κρουζ X-101/X-555 σε σύνολο 23, καθώς και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη», ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της χώρας.

Rescue operations continue in #Uman. pic.twitter.com/Za6atgqZcy

— NEXTA (@nexta_tv) April 28, 2023

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως ρωσικές επιθέσεις εναντίον μη στρατιωτικών υποδομών κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στοίχισαν τη ζωή και προκάλεσαν τον τραυματισμό ανθρώπων, μεταξύ άλλων και σε ένα συγκρότημα κατοικιών.

Ήχησαν ξανά οι σειρήνες

Σειρήνες προειδοποίησης για αεροπορική επίθεση ηχούν ξανά το απόγευμα της Παρασκευής σε μεγάλο τμήμα της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας, καθώς και σε ορισμένες περιοχές στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ώρες μετά τις φονικές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.

Ουκρανοί αξιωματούχοι απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να μην αγνοήσουν τις σειρήνες προειδοποίησης.

{https://twitter.com/KyivPost/status/1651889526481010689}

«Μην αγνοείτε τις σειρήνες προειδοποίησης», δήλωσε με ανάρτηση στο Telegram ο Αντρίι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ντονέτσκ: 9 νεκροί και 16 τραυματίες από επιθέσεις του ουκρανικού στρατού

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 16 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε νωρίτερα ο ουκρανικός στρατός στο Ντονέτσκ, τη μεγαλύτερη πόλη στην ανατολική Ουκρανία που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι διορισμένες από τη Μόσχα τοπικές αρχές.

Ο διορισμένος από τη Μόσχα δήμαρχος του Ντονέτσκ, Αλεξέι Κουλεμζίν, είπε ότι τα περισσότερα από τα θύματα επέβαιναν σε ένα μικρό λεωφορείο που χτυπήθηκε από οβίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα