Ολοημέρα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά: Το 50% θα λειτουργούν ως τις 17:30

Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο με επέκταση ωραρίου σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία.Έρχονται αλλαγές στα σχολεία με νέο ωράριο στα ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά. Σε πιλοτική εφαρμογή θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο του 2022 η επέκταση του ολοήμερου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού ως τις…

«Το δημογραφικό είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης της χώρας», ανέφερε

η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, για την αντιμετώπιση του οποίου έχει θεσπιστεί «άμεση και έμμεση βοήθεια». Καταρχάς, υπάρχει το επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο παιδί, με το οποίο «έχουν επωφεληθεί πάνω από 200.000 παιδιά τα τελευταία δυόμιση χρόνια». Επίσης, πολύ σημαντικό, σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, είναι και το «ενεργητικό κομμάτι» των πολιτικών, το οποίο στοχεύει «στην παροχή υπηρεσιών, που απελευθερώνουν το χρόνο της οικογένειας».

Κάποιες από αυτές αφορούν, την «ενίσχυση των βρεφονηπιακών σταθμών σταδιακά και στο ωρολόγιο πρόγραμμα, την ποσοτική ενίσχυση με πάνω από 20% υψηλότερο προϋπολογισμό στις οικογένειες, ώστε και γυναίκες του Δημόσιου να μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες των βρεφονηπιακών σταθμών, το πρόγραμμα «Κυψέλη», τα ΚΔΑΠ και τα νέα ΚΔΑΠ-STEM για παιδιά του Γυμνασίου, τα «Day Camps».

Επίσης, η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης και Διαρκούς Ανέλιξης και η Νίκη Κεραμέως στην Επανακατάρτιση, μια διεργασία που «αφορά όλες τις ηλικίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα