Πάτρα: Καθαρές οι τοξικολογικές - Ασφυκτικός ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας

Έρχεται το πόρισμα για τους θανάτους των παιδιών από την Πάτρα. Ασφυκτικός θάνατος το πιθανό σενάριο.Δε βρέθηκε κεταμίνη ή κάποια άλλη τοξικολογική ουσία στον οργανισμό της Μαλένας και της Ίριδας - όπως συνέβη με τη Τζωρτζίνα - ενώ το πόρισμα των ιατροδικαστών αναμένεται να λύσει τον…

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δίνει 5.000 ευρώ για επανεξέταση της κεταμίνης στο αίμα της Τζωρτζίνας

Να γίνει επανέλεγχος στο δείγμα αίματος της Τζωρτζίνας που βρέθηκε η κεταμίνη, καθώς και επαλήθευση DNA στα επτά νέα

φιαλίδια αίματος της 9χρονης, ζήτησε Ρούλα Πισπιρίγκου, με δικές της δαπάνες και με τη διαδικασία να κοστίζει... σχεδόν 5.000 ευρώ.

«Ζητάμε να μας δοθεί η δυνατότητα με δαπάνες της κατηγορούμενης - χωρίς να επιβαρύνει κανέναν - να γίνει επανέλεγχος αυτού του δείγματος αίματος για να δούμε εάν επαληθεύονται αυτά τα δεδομένα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα» δήλωσε ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Live News».

Σημειώνεται, ότι με εντολή της ανακρίτριας, η εξέταση DNA στα φιαλίδια έχει ήδη ανατεθεί στο εξειδικευμένο εργαστήριο του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η πλευρά της μητέρας των τριών κοριτσιών που πέθαναν στην Πάτρα, ζητά όμως με νέο αίτημα να γίνει ταυτόχρονα ο ίδιος έλεγχος και σε άλλο εργαστήριο - δικής της επιλογής - και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Τοξικολογίας & Εγκληματολογικής Χημείας στην Κρήτη.

Η κατηγορούμενη είναι διατεθειμένη να αναλάβει η ίδια το κόστος που σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής του MEGA, δεν αποκλείεται να φτάνει και τα 5.000 ευρώ, αν φυσικά το επιτρέψει η ανακρίτρια.

Επίσης, η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητά να γίνει ποσοτικός προσδιορισμός της κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, για τη δολοφονία της οποίας κατηγορείται η ίδια και βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό.

«Ζητήσαμε να προσδιοριστεί από τους επιστήμονες στα πλαίσια της ανάκρισης σε τι περίπου ποσότητα, δηλαδή σε πόσα φιαλίδια κεταμίνης πρέπει να έχουν χορηγηθεί στο παιδί για να έχουμε αυτήν την περιεκτικότητα κεταμίνης στο αίμα», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο έλεγχος κεταμίνης ανέρχεται περίπου στα 500 ευρώ ενώ το DNA κοστίζει σχεδόν 600 ευρώ για κάθε φιαλίδιο. Εν προκειμένω 4.200 ευρώ και για τα επτά φιαλίδια αίματος της Τζωρτζίνας που βρέθηκαν στα νοσοκομεία που κατά καιρούς νοσηλεύτηκε το κορίτσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα