Οι εχθροί του Κράτους στο Κράτος

Ο λαός λέει «μεγάλη μπουκιά φάε και μεγάλη κουβέντα μη λες». Αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες δεν έχει προηγούμενο με τόσες πολλές τοποθετήσεις αντικρατιστών στο Κράτος.

Είναι προφανές ότι ένα κόμμα κερδίζει τις εκλογές να τοποθετεί σε κομβικές πολιτικές θέσεις επίλεκτα πρόσωπα του κομματικού μηχανισμού. Και αυτό διότι αυτά τα πρόσωπα δύναται να εφαρμόσουν το πρόγραμμα του κόμματος.

Παράλληλα, θεμιτό είναι να αξιοποιούνται και πρόσωπα ικανά που δεν είναι στιγματισμένα πολιτικά, αρκεί

να είναι ικανά και αξιόλογα. Αυτά επί της αρχής.

Από εκεί και πέρα, όμως από την 7η Ιουλίου και μετά συμβαίνει το εξής παράδοξο: Πάρα πολλοί εχθροί του Κράτους να τοποθετούνται σε κρατικές θέσεις. Οι υβριστές του Κράτους και υπέρμαχοι της άκρατης ιδιωτικής οικονομίας χωρίς ντροπή, αλλά ούτε κατ’ ελάχιστο κριτική για όσα έλεγαν κατά της κρατικής παρέμβασης και των κρατικών δομών, πλέον βρίσκονται στον πυρήνα του κρατικού μηχανισμού.

Εάν πολλοί από αυτούς που βρίζουν το Κράτος, όντως πίστευαν αυτά που έλεγαν όφειλαν να μην αποδεχθούν τις προτάσεις για τοποθέτησή τους στο Κράτος ούτε ορισμένοι εξ αυτών να ασκούσαν πιέσεις για να γίνουν οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις.

Όμως, πρυτάνευσε η λογική «τα καλά και συμφέροντα» και εις υγείαν των κορόιδων. Μόνο που κάποιους από αυτούς ενδεχομένως να τους ξαναδούμε να κρατάνε τη ρομφαία της κριτικής κατά του Κράτους.

Η μέγιστη υποκρισία.

Keywords
Τυχαία Θέματα