Ο κορονοϊός μεταδίδεται στις γάτες - Τι είπε ο Τσιόδρας για τα σκυλιά

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται στις γάτες και ανέφερε τι συμβαίνει στα σκυλιά.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην συνέντευξη Τύπου, ανέφερε πως ο κορονοϊός μεταδίδεται στις γάτες και εξήγησε τι γίνεται στα σκυλιά. Σύμφωνα με τον γνωστό λοιμοξιολόγο «έως σήμερα είχαν αναφερθεί στη βιβλιογραφία, παρουσία του ιού σε μια γάτα στο Βέλγιο και δύο σκύλους στο Χονγκ Κονγκ».

Παρόλα αυτά,

μελέτη που είναι υπό δημοσίευση, έδειξε πως οι σκύλοι δεν μολύνονται από τον κορονοϊό, σε αντίθεση με τις γάτες που αντιμετωπίζουν ήπια λοίμωξη. Επίσης, στις γάτες δεν εντοπίστηκε αρκετή ποσότητα του ιού, ώστε να μπορεί να μολύνει τον άνθρωπο και τα κοτόπουλα, τα γουρούνια και οι πάπιες δεν μπορούν να νοσήσουν.

«Καμιά από τις μολυσμένες γάτες σε αυτή την μελέτη δεν είχε συμπτώματα και δεν υπάρχουν δεδομένα ότι μπορεί ακόμα και αυτές, οι πειραματικά μολυσμένες γάτες, είχαν ποσότητες του ιού, ικανές να μολύνουν τον άνθρωπο. Νομίζω πως οι ιδιοκτήτες γάτας δεν πρέπει να ανησυχούν. Τα εργαστηριακά πειράματα στα οποία κανείς εκθέτει τα ζώα σε υψηλές ποσότητες του ιού, μέσα στη μύτη τους, όπως έκαναν οι Κινέζοι συνάδελφοι, με κανέναν τρόπο δεν αντιπροσωπεύει την αλληλεπίδραση ανθρώπων με ζώα συντροφιάς. Ούτε είναι φυσικά λόγος να τα εγκαταλείπουν, όπως ακούγεται όλο και περισσότερο και όπως έγινε στο εξωτερικό», τόνισε στην τοποθέτηση του.

99 νέα κρούσματα

Μεγαλώνει η λίστα νεκρών και των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον απολογισμό του 24ωρου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Παρασκευής, τα νέα κρούσματα είναι 99 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 1613, ενώ τα θύματα του ιού έφτασαν τα 59.

Σε σχέση με την Πέμπτη, δηλαδή, 6 ακόμη συμπολίτες μας κατέληξαν. Ο μέσος όρος ηλικίας των αποθανόντων είναι τα 71 έτη και η πλειοψηφία τους είναι άνδρες.

Υπενθυμίζεται πως από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, τα 121 αφορούν το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον καθηγητή, 92 ασθενείς βρίσκονται σε ΜΕΘ νοσοκομείων σε όλη τη χώρα. Εξ αυτών οι 23 είναι γυναίκες. Ανακοινώθηκε δε πως 11 άτομα έχουν εξέλθει από την εντατική.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα