Ο χάρτης των κρουσμάτων στην Ελλάδα - Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο»

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα και ο χάρτης με τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Σε 10 ανέρχονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ενώ ο συνολικός αριθμός των περιστατικών ανέρχεται σε 3.237, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ στη σημερινή έκθεσή του για την εξέλιξη της πανδημίας στην

Ελλάδα, η οποία λαμβάνει υπόψιν τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί από τον Οργανισμό μέχρι τις 19 Ιουνίου 2020 και ώρα 15:00.

Παράλληλα γνωστοποιείται πως «οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 189 θάνατοι» καθώς και ότι «η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη».

Ακόμη, «ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (70.0% άνδρες)».

«Από το σύνολο των 3.237 κρουσμάτων, 707 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.813 (56.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα
υπό διερεύνηση», προστίθεται.

«Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών)» σημειώνεται ακόμα στην αναφορά του Οργανισμού που εξεδόθη το απόγευμα της Παρασκευής.

Από την ίδια έκθεση - την οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ - ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο χάρτης που αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς:

Όπως προκύπτει στο «κόκκινο» - στο χάρτη σκούρο πράσινο - είναι οι νομοί Ξάνθης, Φλώρινας, Κοζάνης, Λάρισας και Αργολίδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το covid19.gov.gr κατανέμει τα κρούσματα ως ακολούθως:

Αττική 1683Ανατολική Μακεδονία &Θράκη 292Χωρίς μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα 241Κεντρική Μακεδονία 202Πελοπόννησος 199Θεσσαλία 186Δυτική Μακεδονία 165Κεντρική Ελλάδα 85Δυτική Ελλάδα 85Κρήτη 21'Ηπειρος 16Βόρειο Αιγαίο 15Επτάνησα 14Νότιο Αιγαίο 11Υπό διερεύνηση 8Άγιο Όρος 4

Και από την παραπάνω λίστα φαίνεται να καταγράφεται πως η Ανατολική Μακεδονία - Θράκη παρουσιάζει παρουσιάζει αυξημένο ιικό φορτίο, όπως έχει αναφερθεί και από ειδικούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, η κοινότητα Εχίνου στον Δήμο Μύκης Ξάνθης βρίσκεται από χθες, Πέμπτη, σε απόλυτο lockdown, με τους κατοίκους να τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Πέραν της περιοχής του Εχίνου, σε καραντίνα έχει τεθεί και ο οικισμός Αγιάσμου στον Δήμο Ιάσμου Ροδόπης, ενώ έκτακτα μέτρα έχουν επιβληθεί σ’ όλο τον Δήμο Ιάσμου. Στις περιοχές αυτές, μάλιστα, καταγράφηκαν δεκάδες από τα κρούσματα του νέου ιού που ανακοινώθηκαν στη χώρα τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα.



Keywords
Τυχαία Θέματα