Νέα κρούσματα σήμερα: 10 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Ακόμη ένας θάνατος

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα. Στους 189 οι νεκροί.

10 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (19/6) ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον 3.237, με

το 55.0% άνδρες αυτών να αφορά άνδρες. Επιπλέων εκ του συνόλου των περιστατικών του ιού στη χώρα μας, τα 707 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ 1.813 (56.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 10 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 73 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Στα ευχάριστα της ημερίσιας αναφοράς του ΕΟΔΥ, 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Περαιτέρω, έχουμε ακόμα έναν καταγεγραμμένο θάνατο και 189 θανάτους συνολικά στη χώρα. 59 (31.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σημειώνεται πως από τα 10 νέα περιστατικά του ιού, τα τέσσερα είναι στη Ροδόπη, τα δύο στην Ξάνθη, και τα υπόλοιπα τέσσερα εισαγόμενα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Δείτε ολόκληρη την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, εδώ.Σε απόλυτη καραντίνα Εχίνος και Αγιάσμος

Υπενθυμίζεται ότι η κοινότητα Εχίνου στον Δήμο Μύκης Ξάνθης βρίσκεται από χθες, Πέμπτη, σε απόλυτο lockdown, με τους κατοίκους να τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πέραν της περιοχής του Εχίνου, σε καραντίνα έχει τεθεί και ο οικισμός Αγιάσμου στον Δήμο Ιάσμου Ροδόπης, ενώ έκτακτα μέτρα έχουν επιβληθεί σ’ όλο τον Δήμο Ιάσμου.

Στις περιοχές αυτές, άλλωστε, καταγράφηκαν δεκάδες από τα κρούσματα του νέου ιού που ανακοινώθηκαν στη χώρα τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΟΔΥ - Ακόμη,eody - akomi