Νύχτα - κόλαση στη Γάζα: Συνεχείς αεροπορικοί βομβαρδισμοί, η Χαμάς απειλεί με εκτελέσεις ομήρων

Μάχη μέχρις εσχάτων από τον Νετανιάχου - Νεκροί 704 Παλαιστίνιοι και 900 Ισραηλινοί.Οι μαζικές ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν τη Γάζα, καθώς οι φόβοι για χερσαία εισβολή εξακολουθούν να εντείνονται, ως αντίποινα του Ισραήλ μετά την ομοβροντία ρουκετών της παλαιστινιακής Χαμάς που…

Παράλληλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι ο τρέχων βομβαρδισμός στη Γάζα ήταν «μόνο η αρχή», χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω εάν θα ακολουθήσει χερσαία εισβολή. «Σας υπόσχομαι ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει

μέχρι να εξολοθρεύσουμε τον εχθρό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ωστόσο, ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε στο Al Jazeera πως η οργάνωση «είναι ανοιχτή σε συζητήσεις για μια πιθανή εκεχειρία με το Ισραήλ», αφού «πέτυχε τους στόχους της».

{https://twitter.com/AdarshPrat78390/status/1711474398241398895}

ΥΠΕΣ Ισραήλ: Οι πολίτες να προετοιμαστούν να παραμείνουν στα καταφύγια για 72 ώρες

«Οι πολίτες πρέπει να προετοιμαστούν να παραμείνουν σε καταφύγια για 72 ώρες», προειδοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ.

{https://twitter.com/WarMonitors/status/1711435600341905566}

Έπειτα, η Διοίκηση του Εσωτερικού Μετώπου του Ισραήλ έδωσε νέες οδηγίες στους πολίτες να προμηθεύονται τρόφιμα και φάρμακα, ζητώντας τους να είναι έτοιμοι για διάφορες καταστάσεις.

«Πρέπει να ετοιμάσετε εξοπλισμό που θα επιτρέψει σε εσάς και την οικογένειά σας να παραμείνετε στην προστατευόμενη περιοχή για έως και 72 ώρες», διαβάζουν, «ο οποίος θα πρέπει να περιλαμβάνει παροχή νερού 3 λίτρων ανά άτομο, προμήθεια ξηρών και κονσερβοποιημένων τροφίμων, φακοί μπαταρίας, μέσα λήψης ειδοποιήσεων και ενημερώσεων (ραδιόφωνο με μπαταρίες και φορητές μπαταρίες για κινητά τηλέφωνα), φάρμακα και κουτί πρώτων βοηθειών, προσωπικά έγγραφα και μετρητά, εξοπλισμός για μωρά ή ζώα».

{https://twitter.com/Sa91af/status/1711476245790072939}

Πληροφορίες για 100 νεκρά παιδιά σε Δυτική Όχθη και Γάζα από το Σάββατο

Από τότε που ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε την επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας το πρωί του Σαββάτου 7/10, σχεδόν 100 παιδιά στην Παλαιστίνη έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με την τοπική παλαιστινιακή οργάνωση για τα δικαιώματα του παιδιού «Defense for Children International - Palestine».

Τουλάχιστον 91 παιδιά σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές και οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν πέντε αγόρια στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφερε η οργάνωση για τα δικαιώματα του παιδιού. Ολόκληρες οικογένειες με παιδιά αφανίστηκαν κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Ισραηλινός στρατηγός: «Ξεκίνησε άσχημα για εμάς και θα τελειώσει πολύ άσχημα για την άλλη πλευρά»

Ο αρχηγός των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) ανέφερε στους στρατιώτες κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας ότι ο στρατός βρίσκει τα πατήματά του μετά την πρόκληση από την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς, ενώ συνεχίζονται οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον τρομοκρατών στο εσωτερικό του Ισραήλ.

«Μετά από μια δύσκολη αρχή, διαμορφώνουμε τη γραμμή εμπλοκής. Χτυπάμε πολλούς τρομοκράτες - όποιος πλησιάζει, σκοτώνεται», δήλωσε ο αρχηγός του επιτελείου των IDF, αντιστράτηγος Χέρζι Χαλεβί κατά τη διάρκεια συνάντησης τη Δευτέρα (09/10), όπως αναφέρουν οι Times of Israel.

«Θα ολοκληρώσουμε την εκκαθάριση της περιοχής, ώστε να μην έχουμε τρομοκράτες εδώ και, ταυτόχρονα, βρισκόμαστε ήδη στην επίθεση. Έχουμε πολλά ακόμη καθήκοντα. Πρέπει να είμαστε δυνατοί. Ξεκίνησε άσχημα για εμάς και θα τελειώσει πολύ άσχημα για την άλλη πλευρά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός στρατηγός.

{https://twitter.com/theblogsroom/status/1711413596868030598}

Μπάιντεν: Τουλάχιστον 11 Αμερικανοί νεκροί - Φόβοι και για αιχμαλώτους

Τουλάχιστον 11 Αμερικανοί πολίτες έχουν επιβεβαιωθεί ότι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Όπως σημείωσε υπάρχουν φόβοι και για αιχμαλώτους Αμερικανών πολιτών μεταξύ εκείνων που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του συνεργάζεται με Ισραηλινούς αξιωματούχους για «κάθε πτυχή της κρίσης ομήρων».

Ο Μπάιντεν σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν αμερικανοί πολίτες των οποίων ο εντοπισμός παραμένει άγνωστος.

Ποιος θεωρείται ως εγκέφαλος της επίθεσης στο Ισραήλ

Ο Μοχάμεντ Ντέιφ, Διοικητής του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς θεωρείται ο «εγκέφαλος» που «έστησε» την εισβολή στο Ισραήλ. Μία εισβολή που προετοιμάστηκε δίχως να την αντιληφθούν οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ.

Πόσο πιθανή είναι η εμπλοκή του Λιβάνου στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς;

Εν τω μεταξύ, οι εντάσεις στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ συνεχίζουν να κλιμακώνονται, με τη Χεζμπολάχ να στοχεύει θέσεις του ισραηλινού στρατού ως απάντηση στη δολοφονία πολλών μελών της από το Ισραήλ.

Η βία οδηγεί πολλούς παρατηρητές να αναρωτιούνται εάν οι αψιμαχίες θα μετατραπούν σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο. Το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει περιοχές του Λιβάνου αφού μαχητές της Ισλαμικής Τζιχάντ, μιας παλαιστινιακής ομάδας, διείσδυσαν στα σύνορά του από τα βόρεια.

Ο Αλί Χασέμ του Al Jazeera, από το νότιο Λίβανο, είπε ότι ήταν «σημαντικό» ότι η ισραηλινή απάντηση μετατράπηκε γρήγορα σε μια άμεση αντιπαράθεση με τη Χεζμπολάχ.

«Τώρα βλέπουμε αυτή την ένταση μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ να αυξάνεται σταδιακά», είπε ο Χασέμ, προσθέτοντας ότι η πιθανή εμπλοκή της Χεζμπολάχ στη σύγκρουση θα μπορούσε να τη μετατρέψει σε «ημι-περιφερειακό» πόλεμο.

Από την πλευρά του, ο Elias Farhat, πρώην στρατηγός του Λιβανικού Στρατού, είπε ότι η στόχευση της Χεζμπολάχ σε θέσεις εντός του Ισραήλ δείχνει την αυξανόμενη κλιμάκωση κατά μήκος των συνόρων. Ωστόσο, σημείωσε ότι οι μάχες μέχρι στιγμής έχουν περιοριστεί

Keywords
Τυχαία Θέματα