Νετανιάχου: Η Χαμάς ήθελε πόλεμο και θα τον έχει - Τα πλήγματα μόλις άρχισαν

Μετά τις νέες επιθέσεις από την πλευρά της Χαμάς, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου προχώρησε σε νέο διάγγελμα. Επιβεβαίωσε ότι η εισβολή στη χώρα του συνεχίζεται καθώς σημαντικός αριθμός Παλαιστινίων βρίσκονται ακόμη στο Ισραήλ.

«Τα χτυπήματα κατά της Χαμάς μόλις ξεκίνησαν» τόνισε δε, επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα για συνέχιση των αντιποίνων. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή των επιθέσεων από τη Χαμάς, ο Νετανιάχου είχε διαμηνύει πως οι επιθέσεις δεν θα έμεναν αναπάντητες.

Επανέλαβε, δε, την έκκληση προς τους ηγέτες

της αντιπολίτευσης για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Ανεβάζοντας το επίπεδο του συναγερμού, ζήτησε η επίτευξη της συσπείρωσης να γίνει άμεσα.

«Σκοπός μας είναι η ενότητα της χώρας. Είμαστε όλοι ενωμένοι αυτή τη στιγμή» τόνισε.

«Το πιο σημαντικό είναι να μην χάνουμε την ψυχραιμία μας. Γνωρίζω ότι όλοι θέλουμε απτά αποτελέσματα, αλλά θα χρειαστεί χρόνος» συμπλήρωσε.

«Σε οποιοδήποτε μέρος επιχειρεί η Χαμάς θα μετατραπεί σε ερείπια. Αυτό συμβαίνει ήδη και θα συνεχίσει να συμβαίνει» υπογράμμισε ο νετανιάχου προειδοποιώντας γι ατη συνέχιση των χτυπημάτων.

«Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το Ισραήλ με κάθε τρόπο και οι εχθροί του Ισραήλ καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό» συμπλήρωσε, ευχαριστώντας τη Δύση για τη στάση της.

«Όλοι οι εχθροί μας γνωρίζουν ότι ήταν τρομερό λάθος να επιτεθούν στο Ισραήλ. Αυτό που θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες θα μείνει στην ιστορία» κατέληξε με νόημα το μήνυμά του κι ενώ η Χεζμπολάχ που υποστηρίζετα κι από το Ιράν έχει ανοίξει δικό της μέτωπο.

Το δικό του μήνυμα έστειλε νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, θέλοντας να δείξει ότι η απάντηση του Τελ Αβίβ έναντι της Χαμάς θα είναι σκληρή.

Δημοσιοποιώντας βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, ο Νετανιάχου έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ: «Ξεκινήσαμε. Το Ισραήλ θα κερδίσει».

Άλλωστε, ο Νετανιάχου, όπως μετέδωσε το Walla News, είχε ενημερώσει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πως το Ισραήλ ξεκινά χερσαία επιχείρηση στη Γάζα. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες, ο Νετανιάχου είπε στον Τζο Μπάιντεν ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να εισβάλει στη Γάζα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα