Ντοκουμέντο δείχνει πώς η Τουρκία εκβίασε τη Λιβύη (video)

Βίντεο–ντοκουμέντο δείχνει πώς η Τουρκία εκβίασε τη Λιβύη - Τα στοιχεία έχει και το Ελληνικό ΥΠΕΞ από το πρωί της Πέμπτης

Σημαντικά ντοκουμέντα τα οποία δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία εκβίασε τη Λιβύη, όπως ανέφεραν και νωρίτερα σήμερα διπλωματικές πηγές, έχει στα χέρια της η Αθήνα.

Τα βίντεο αυτά, που φέρνει στο φως ο σταθμός Alpha, αποδεικνύουν τη μεταφορά αρμάτων μάχης και όπλων από την Τουρκία στη Λιβύη και, κατά συνέπεια, τον εκβιασμό Ερντογάν στον Λίβυο ηγέτη Σάρατζ ο οποίος υπέγραψε το παράνομο μνημόνιο που αφορά την ανατολική Μεσόγειο. Ο τελευταίος, με τον τρόπο αυτό φέρεται να εξασφάλισε όπλα καθώς και τη δυνατότητα να διατηρηθεί στην εξουσία.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, διπλωματικές πηγές αποκάλυψαν ότι έχουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν πως η Άγκυρα εκβίασε τη Λιβύη στέλνοντας τεθωρακισμένα στην Τρίπολη και γνωρίζουν και το εικονιζόμενο πλοίο.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του Τ/Σ, η Λιβύη εκβιάστηκε για την υπογραφή του μνημονίου και υπάρχουν στοιχεία για την παράδοση του οπλισμού από την Τουρκία στο λιμάνι της Τρίπολης. 

Τα στοιχεία αυτά είναι οι φωτογραφίες που έφερε στο φως ο Alpha και φαίνονται δεκάδες τουρκικά υπερσύχρονα τεθωρακισμένα οχήματα κατασκευής του 2018 στο λιμάνι της Τρίπολης τον Μάιο του 2019.

«Ο Ερντογάν στέλνει αρκετό καιρό όπλα στη Λιβύη και η διεθνής κοινότητα απλώς κοιτάζει»

«Πραγματικά, είναι ένας εκβιασμός γι’ αυτή την παράνομη κυβέρνηση. Εκμεταλλεύτηκε (εννοώντας τον Ταγίπ Ερντογάν) τον διχασμό του λιβυκού λαού. Και επέβαλε στον κύριο Αλ Σαράτζ αυτά που ήθελε. Στέλνει εδώ και αρκετό καιρό τα όπλα. Και η διεθνής κοινότητα απλώς κοιτάζει. Και επιβάλλεται εμπάργκο εξοπλισμού στον λιβυκό στρατό» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της χώρας, Αγκίλα Σαλέχ Ίσα.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα