Νεκρό βρέφος στο Αγλαΐα Κυριακού: Το 11 μηνών κοριτσάκι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά - Το πόρισμα

Το επίσημο πόρισμα επιβεβαιώνει όσα επεσήμανε ο ιατροδικαστής από την πρώτη στιγμή, για την κατάσταση στην οποία μεταφέρθηκε το 11 μηνών κοριτσάκι στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Εντός της ημέρας θα εξεταστούν και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, ένα κοριτσάκι 11 μηνών και ένα αγοράκι δυόμισι ετών.

«Σαφή στοιχεία παρά φύσει σεξουαλικής κακοποίησης» διαπιστώθηκαν στο άψυχο κορμάκι του 11 μηνών βρέφους, που μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» το πρωί της Κυριακής.

Το μωρό διακομίσθηκε με εγκεφαλίτιδα από τον Σύρο πατέρα του στο νοσοκομείο, όπου από την πρώτη στιγμή ο ιατροδικαστής είχε αναφέρει, την ύπαρξη ενδείξεων, που μαρτυρούν ότι είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωση του το νοσοκομείο, «διεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ βρέφος θήλυ ηλικίας 11 μηνών, άσφυγμο και απνοϊκό. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και εκλήθη ιατροδικαστής».

Σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα, όπως έγινε γνωστό πριν λίγο, το κοριτσάκι είχε πράγματι υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή υπάρχουν στο σωματάκι του 11μηνου κοριτσιού «σαφή στοιχεία παρά φύση σεξουαλικής κακοποίησης. Δώσαμε ως προσωρινή αιτία θανάτου απροσδιόριστη εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων (τοξικολογικων και ιστολογικών). Δεν είχε κακώσεις στο σώμα του».

Εντός της ημέρας, αναμένεται να εξεταστούν από ιατροδικαστή και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, ένα κοριτσάκι 11 μηνών και ένα αγοράκι δυόμισι ετών, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής προσήχθησαν οι γονείς του, υπήκοοι Συρίας, που διαμένουν σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου, ενώ προσήχθη και ένα ακόμη ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο ίδιο διαμέρισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα