Νέες εικόνες αποκαλύπτουν το πραγματικό ίδιο χρώμα Ουρανού και Ποσειδώνα

Οι πλανήτες «κρύβουν» τα δικά τους μυστικά και μια νέα έρευνα ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για το χρώμα του Ουρανού και του Ποσειδώνα.Τα πραγματικά χρώματα των πλανητών του Ουρανού και του Ποσειδώνα, που συχνά εμφανίζονται σε εικόνες με τελείως διαφορετικές αποχρώσεις, μπορεί να είναι σχετικά παρόμοια, σύμφωνα με νέα έρευνα που ανατρέπει…

Ένα έτος στον Ουρανό διαρκεί 84 γήινα έτη. Ενώ ο πλανήτης

φαίνεται πιο πράσινος κατά τη διάρκεια των θερινών και χειμερινών ηλιοστασίων, έχει μια πιο μπλε απόχρωση κατά τη διάρκεια των ισημεριών. Ο ασυνήθιστος γίγαντας του διαστήματος περιστρέφεται στο πλάι, έτσι ώστε ο ένας πόλος του πλανήτη να δείχνει προς τη Γη και τον Ήλιο κατά τη διάρκεια των ηλιοστασίων.

Κατά τη διάρκεια της σύγκρισης των εικόνων του Ουρανού για τη μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν μετρήσεις της φωτεινότητας του πλανήτη που καταγράφηκαν από το Αστεροσκοπείο Λόουελ, στην Αριζόνα, από το 1950 έως το 2016.

Η ομάδα ανέπτυξε ένα μοντέλο που συνέκρινε τα δεδομένα φωτός από τις πολικές περιοχές σε σχέση με τις περιοχές του ισημερινού και διαπίστωσε ότι οι πολικές περιοχές είναι πιο ανακλαστικές στα πράσινα και κόκκινα μήκη κύματος του φωτός. Το μοντέλο αυτό περιελάμβανε την προσθήκη μιας σταδιακά πυκνότερης ομίχλης από πάγο μεθανίου, η οποία έχει παρατηρηθεί όταν ο πλανήτης κινείται από την ισημερία στο ηλιοστάσιο.

«Με αυτόν τον τρόπο, αποδείξαμε ότι ο Ουρανός είναι πιο πράσινος στο ηλιοστάσιο λόγω του ότι οι πολικές περιοχές έχουν μειωμένη αφθονία μεθανίου, αλλά και αυξημένο πάχος σωματιδίων πάγου μεθανίου που σκεδάζουν έντονα», δήλωσε ο Πάτρικ Ίργουϊν.

Η Δρ. Χάιντι Χάμελ, αντιπρόεδρος για την επιστήμη στην Ένωση Πανεπιστημίων για την Έρευνα στην Αστρονομία, έχει περάσει δεκαετίες μελετώντας τους παγωμένους γίγαντες του διαστήματος. Μάλιστα, παρότι δεν συμμετείχε στην προαναφερθείσα μελέτη, δήλωσε: «Η λανθασμένη αντίληψη του χρώματος του Ποσειδώνα, καθώς και οι ασυνήθιστες χρωματικές αλλαγές του Ουρανού, μας ταλαιπωρούν εδώ και δεκαετίες. Αυτή η ολοκληρωμένη μελέτη θα πρέπει επιτέλους να βάλει τέλος και στα δύο ζητήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα