Νέα μέτρα σε εστιατόρια, μπαρ, καφέ: Η τελική πρόταση για αμιγείς και μικτούς χώρους

Η εστίαση βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» των νέων μέτρων, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους. Η τελική πρόταση για καφε και μπαρ σε όλη την Ελλάδα.Σε νέες περιπέτειες βρίσκεται η εστίαση μετά το πολύμηνο «λουκέτο», καθώς οι καταστηματάρχες πρέπει να διαλέξουν στο δίλημμα εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι, που βάζουν τα νέα μέτρα. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η κυβέρνηση…

«Δείξτε σεβασμό στις θυσίες μας»

Σφοδρή είναι η αντίδραση στο κλάδο της εστίασης για τα νέα μέτρα, καθώς οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αναλάβουν τον ρόλο του αστυνόμου και να ελέγχουν τους πολίτες, για να προσέλθουν στα καταστήματα.

Η πρωτοβουλία Estiasigreece με μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, απευθύνει έκκληση για διάλογο, ενώ τονίζει πως δεν θα αναλάβει ένας ολόκληρος κλάδος τις υποχρεώσεις της Πολιτείας.

Χαρακτηριστικά, διερωτάται πως «θέλετε οι επιχειρήσεις μας να παίξουν τον ρόλο του “χωροφύλακα” στις περιπτώσεις που ο πραγματικός “χωροφύλακας” αδυνατεί να ενεργήσει;».

«Κύριε Χαρδαλιά, μην χρησιμοποιείτε τις 82.400 επιχειρήσεις και τους 400.000 εργαζόμενους ως άλλοθι στο να καλύψετε τυχόν λανθασμένους χειρισμούς στην διαχείριση της πανδημίας. Νομοθετείτε από τα γραφεία σας, χωρίς να έχετε καμία επαφή με τον επαγγελματικό μας χώρο και χωρίς, όχι να μας ρωτάτε, αλλά ούτε και να μας ακούτε», αναφέρει μεταξύ άλλων.

{https://www.facebook.com/EstiasiGreece/posts/236920604928945}

«Αν ξανακλείσουν τα μαγαζιά δεν θα ανοίξει ξανά κανένα»

«Τα μαγαζιά πρέπει να μείνουν ανοιχτά και για να γίνει αυτό πρέπει να πάμε σε εμβολιασμένους και εμβολιασμούς», υπογράμμισε ο γνωστός σεφ, Λευτέρης Λαζάρου, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης για διαχωρισμό των καταστημάτων. «Θα είναι ολέθριο αν τα μαγαζιά ξανακλείσουν, δεν θα ανοίξει ξανά κανένας», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

«Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στην εύρεση προσωπικού. Οι 28-35 αλλάξανε κατεύθυνση, έφυγαν από τον χώρο γιατί όταν έχεις μείνει ένα χρόνο άνεργος με 534 ευρώ με ενιαία δομή, γιατί 534 ευρώ πήρε ο νεαρός που έχει δουλέψει ένα χρόνο, αλλά και ο άνθρωπος 58 χρονών με δύο παιδιά στο λύκειο. Αυτό ήταν μια ισοπέδωση», ανέφερε σχολιάζοντας την κατάσταση στην εστίαση. «Όλη η Ευρώπη ψάχνει να βρει προσωπικό», πρόσθεσε.

«Σε μαγαζιά που έχουν εργαζόμενους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, τι κάνουμε; θα πρέπει να έρχονται με self test το οποίο όμως βγαίνει στο περιθώριο, άρα θα πρέπει να έρχεται με rapid test, να πηγαίνει κάπου να το κάνει. Στις πλατείες θα έπρεπε ιατρικά συνεργεία να κάνουν κάθε μέρα με rapid test στους εργαζόμενους», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα