Νέα κρούσματα σήμερα: Πότε θα ανακοινωθούν

Η ενημέρωση για τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα και τη συνολική εικόνα της πανδημίας γίνεται πλέον σε εβδομαδιαία βάση.

Σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουνίου, δεν αναμένεται να υπάρξει ανακοίνωση για τυχόν νέα κρούσματα ή θανάτους που οφείλονται στην πανδημία του κορονοϊού, εκτός απροόπτου.

Η επίσημη ενημέρωση

για την υγειονομική κρίση - η οποία έχει φαίνεται να βρίσκεται «υπό έλεγχο» στη χώρα μας - έχει αποφασιστεί να γίνεται πλέον σε εβδομαδιαία βάση και υπό τη μορφή των γραπτών ανακοινώσεων.

Όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας, το σχετικό δελτίο θα εκδίδεται κάθε Πέμπτη, στις 18:00, από τον ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται πως οι καθημερινές ενημερώσεις σταμάτησαν στις 31 Μαίου, πλην εξαιρέσεων όπως η έκτακτη ανακοίνωση για τα περιστατικά του ιού που αφίχθησαν στη χώρα αεροπορικώς την Τρίτη.

Η τελευταία γραπτή ενημέρωση, λοιπόν, ήταν η χθεσινή.

Σύμφωνα με την αναφορά αυτή - που αφορά στα δεδομένα των περασμένων 48 ωρών - τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου ήταν 15. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανερχόταν σε 2.952, εκ των οποίων 55.2% άνδρες. Επίσης, χθες γνωστοποιήθηκε και ένας νέος θάνατος λόγω της COVID-19, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να είναι 180. Τέλος, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ήταν 9.

Κατά τα παραπάνω, η επόμενη επίσημη ενημέρωση για την πανδημία θα γίνει την Πέμπτη 11 Ιουνίου και θα περιλαμβάνει τα στοιχεία για όλη την εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα