«Η διερμηνέας» της Annette Hess στα βιβλιοπωλεία στις 11 Ιουνίου

 To πρώτο μυθιστόρημα της γνωστής σεναριογράφου είναι η ιστορία της αφύπνισης μιας νεαρής γυναίκας που προσλαμβάνεται ως διερμηνέας στην περίφημη «Δεύτερη Δίκη του Άουσβιτς».  

Η Annette Hess, διάσημη σεναριογράφος και συνδημιουργός των σειρών «Weissensee», «Ku'damm 56» και «Ku'damm 59», στην πρώτη της απόπειρα στην πεζογραφία χτύπησε φλέβα χρυσού. Η «Διερμηνέας» της έγινε ανάρπαστη και πλέον μεταφράζεται πυρετωδώς σε πολλές γλώσσες -παραμένει άγνωστο αν θα μεταφερθεί στην οθόνη.

Ποια είναι η «Διερμηνέας»;
1963. Η Εύα Μπρουνς, μια εικοσάχρονη νεαρή γυναίκα

από τη Φρανκφούρτη προσλαμβάνεται ως μεταφράστρια από το δικαστήριο που επιφορτίστηκε με την λεγόμενη «Δεύτερη Δίκη του Άουσβιτς», η οποία διήρκεσε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια και οδήγησε στην καταδίκη 750 ατόμων που έπαιξαν ρόλο στις θηριωδίες στο περιβόητο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Η απόφασή της να εργαστεί ως διερμηνέας προκαλεί την αντίδραση του περιβάλλοντος της, η οικογένειά της και ο ευκατάστατος μνηστήρας της δεν θέλουν ούτε να ακούσουν, όμως η Εύα αποφασίζει να αψηφήσει τις αντιρρήσεις τους.

Οι μήνες που ακολουθούν είναι αποκαλυπτικοί για την νεαρή γυναίκα, για την οποία ο πόλεμος αποτελεί μακρινή ανάμνηση.

Μεταφράζοντας τις καταθέσεις, η Εύα έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη όχι μόνο με το ζοφερό παρελθόν της πατρίδας της, τον ναζισμό και τη φρίκη του Ολοκαυτώματος, αλλά και με αποκαλύψεις για την δράση της οικογένειάς της στην επίμαχη περίοδο.

Καθώς εξελίσσεται η διαδικασία, η ηρωίδα αντιλαμβάνεται ότι ο ρόλος της καλής κόρης και πειθήνιας συζύγου δεν την αφορά πια.

Διαβάστε ΕΔΩ ένα απόσπασμα του βιβλίου.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα