Νέα κρούσματα σήμερα 2/7: Πόσα αφορούν ταξιδιώτες - Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα υπόλοιπα

28 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Δείτε πού καταγράφηκαν.

Επιπλέον 28 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην χώρα μας τις τελευταίες 24 ώρες, μία ημέρα μετά την «πρεμιέρα» για τον ελληνικό τουρισμό, σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Πέμπτης (2/7).

Εξ αυτών τα 7 χαρακτηρίζονται «εισαγόμενα» και κατανάμονται

ως εξής:

2 από τον Προμαχώνα1 από Αλβανία1 από Βουλγαρία1 από Βοσνία1 από Ινδία (μέσω Ολλανδίας)1 από Κάρπαθο (συγγενικό πρόσωπο κρούσματος στο νησί που χαρακτηρίσθηκε χθες ως «εισαγόμενο»).

 Επιπλέον καταγράφηκαν:

10 από ΠΕ Ξάνθης1 από Αττική 3 από Δράμα1 από Κοζάνη2 από Λάρισα2 από Καστοριά2 από Ροδόπη

Αναφορικά με τα παραπάνω «εισαγόμενα» περιστατικά του ιού, πληροφορέις αναφέρουν πως κανένα εξ αυτών δεν αφορά επιβάτες πτήσεων.

Υπενθυμίζεται πως οι ειδικοί θεωρούν δεδομένη την αύξηση των κρουσμάτων στο εξής ενώ εκτιμούν πως η επιρροή του ανοίγματος των συνόρων στην κυκλοφορία του ιού στη χώρα θα φανεί σε 10 - 14 ημέρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εκδόθηκε λίγο νωρίτερα με τα στοιχεία του τελευταίου 24ωρου:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 28 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3458, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

785 (22.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1914 (55.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 4 (50.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Ολόκληρη η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, εδώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα