Νέα Φιλαδέλφεια: Σκέψεις για έκτακτες κρίσεις στην ΕΛΑΣ για το φιάσκο - Η ημερομηνία-ορόσημο

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τα λάθη της Ελληνικής Αστυνομίας Μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας και αφού και οι 105 κατηγορούμενοι χούλιγκαν πήραν τον δρόμο της προφυλάκισης, τα ερωτήματα παραμένουν σχετικά με…

Σε 16 διαφορετικές φυλακές οδηγήθηκαν οι κατηγορούμενοι

Στο μεταξύ, προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι 105 χούλιγκαν για τα αιματηρά επεισόδια. Στους κατηγορούμενους προστέθηκε και Κροάτης,

που συνελήφθη αργότερα. Για ακόμη έναν Έλληνα δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, καθώς δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία του.

Οι κατηγορούμενοι κατά τη διαδικασία αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αιματηρή συμπλοκή, ενώ ένας 40χρονος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων, «Bad Blue Boys» ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από τη Βιέννη, όπου διαμένει, για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά το τέλος της προπόνησης της, και εκεί, όπως ισχυρίστηκε, δέχθηκαν επίθεση από τη αντίπαλη ομάδας, ενώ αρνήθηκε τον αρχηγικό του ρόλο.

Στο μεταξύ, οι πολυπληθείς ομάδες των προφυλακισμένων κατηγορούμενων θα κρατηθούν σε συνολικά 16 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των 3 ατόμων.

Επίσης, ομάδα από οκτώ κατηγορούμενους θα μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα και ομάδα από άλλους έξι θα κρατηθεί στον Κορυδαλλό.

Οι κατηγορούμενοι θα μοιραστούν συνολικά στις εξής φυλακές:

Κομοτηνή Μαλανδρινο Γρεβενά Χίο Θεσσαλονικη Κορυδαλλο Νιγρίτα Λαρισα Χανιά Κω Βόλο Ναύπλιο Τρίκαλα Γιαννενα Αυλώνα


Στο διαβιβαστικό των αρχών περιλαμβάνεται ωστόσο ακόμη ένα πρόσωπο ελληνικής καταγωγής, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως.

Οι αστυνομικοί πάντως αναλύουν ξανά και ξανά τα βίντεο που έχουν στην κατοχή του ενώ συλλέγουν κι άλλα. Παράλληλα αναμένεται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συλληφθέντων και αυτό γιατί από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας που ενεργοποιήθηκαν στην περιοχή την επίμαχη ώρα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, ίσως προκύψουν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στην συμπλοκή και τα επεισόδια εκτός των 105 συλληφθέντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φιλαδέλφεια, Σκέψεις, ΕΛΑΣ, -ορόσημο,filadelfeia, skepseis, elas, -orosimo