ΝΔ: «Χυδαιότητα το video Μουτζούρη» - Οργή για τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου

Κυβερνητικά στελέχη: «Είναι κρίμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης».

Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, στο οποίο ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, την ώρα που συνομιλεί με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη στο τηλέφωνο, φαίνεται να λέει «να και αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός», δείχνοντας τα… γεννητικά του όργανα.

Μάλιστα ο κ. Μουτζούρης χαρακτηρίζει τα ΜΑΤ που πήγαν στο νησί της Λέσβου, ως «στρατό κατοχής, στρατό του Ερντογάν».

Κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για χυδαιότητες του κ. Μουτζούρη στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης και σχολίαζαν:

«Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης».

Ντόρα Μπακογιάννη: Απίστευτα καραγκιοζιλίκια από τον Μουτζούρη

Σφοδρή επίθεση κατά του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, μετά το βίντεο που προκάλεσε σάλο, εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Απίστευτα καραγκιοζιλίκια», είπε χαρακτηριστικά σε εκπομπή του ΣΚΑΪ. «Είναι ένας άνθρωπος που κάνει show. Όπως φώναζαν παλιά στα γήπεδα ‘’έμπαινε Γιούτσο, έμπαινε!’’ και ζει τον μύθο του», είπε μεταξύ άλλων η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο έτερος προσκεκλημένος της εκπομπής, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε τη συμπεριφορά του κ. Μουτζούρη. 

Ολόκληρη η τοποθέτηση της κ. Μπακογιάννη: 

Σπυράκη: «Το έστησε ο Κ. Μουτζούρης»

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε η βουλευτής της ΝΔ, Μ. Σπυράκη, σχετικά με τα όσα είπε σε ιδιωτική του συνομιλία ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Μηταράκης: Να ζητήσει συγγνώμη από τον πρωθυπουργό

Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον πρωθυπουργό, τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης. Μιλώντας σε εκπομπή του MEGA, ο υπουργός έκανε λόγο για «χυδαιότητες» του περιφερειάρχη.

Ακόμα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, χαρακτήρισε τον κ. Μουτζούρη «γραφικό και επικίνδυνο, με τα χειρότερα χαρακτηριστικά ενός Έλληνα». «Ο κ. Μουτζούρης αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του. Καμία συζήτηση από δω και πέρα με τον κ. Μουτζούρη», είπε και πρόσθεσε πως ακόμα κι αν ζητήσει συγγνώμη δεν θα γίνει δεκτή γιατί θα είναι υποκριτική.

«Τι συζήτηση να κάνετε με αυτόν τον άνθρωπο», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως ο κ. Μουτζούρης θα αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του. «Δεν είναι πλάκα», συνέχισε ο κ. Πέτσας, λέγοντας ότι ο ίδιος ο κ. Μουτζούρης είπε ότι δεν θα έρθει στη σύσκεψη για το θέμα των κλειστών δομών, αλλά και η κυβέρνηση δεν θα τον καλούσε μετά από τα τελευταία γεγονότα.

Από την πλευρά του, μιλώντας στο Open, ο κ. Μουτζούρης είπε: «Κάνω χειρονομίες, δεν είμαι η Οσία Τερέζα».

Μυτιλήνη: Αποχωρούν διμοιρίες των ΜΑΤ

Στα καράβια μπήκαν λίγο πριν από τις 9 το πρωί κλούβες και άνδρες των ΜΑΤ, για να αποχωρήσουν από το νησί της Λέσβου, ύστερα από τα σφοδρά επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και νησιώτες που σημειώθηκαν χθες, με στόχο να εκτονωθεί η κατάσταση. 

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση για μερική αποχώρηση μέρους των δυνάμεων των ΜΑΤ ελήφθη χθες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ύστερα από σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυχοσοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Εκεί διαπιστώθηκε η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά και ελήφθη η σχετική απόφαση να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ.

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου 

Μετά και τις τελευταίες εξελιξεις στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν την Πέμπτη οι αντιπεριφερειάρχες και οι δήμαρχοι τριών νησιών -Λέσβος, Χίος, Σάμος- που θα κατασκευαστούν κλειστές δομές φιλοξενίας μεταναστών, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση των τελευταίων ημερών.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ύστερα από σύσκεψη που είχε το απόγευμα της Τετάρτης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έδωσε εντολή να μειωθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ στα νησιά.

Μάλιστα ο μιλώντας στον Alpha, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε να εννοηθεί  και ο ίδιος ότι θα  υπάρξει μερική αποχώρηση των διμοιριών των ΜΑΤ από Λέσβο και Χίο. «Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν λόγο να είναι εκεί. Θα επιστρέψουν στη βάση τους. Κάποιες από τις δυνάμεις της Αστυνομίας που ήταν εκεί για ενίσχυση θα αποσυρθούν. Κάποιες άλλες θα παραμείνουν», ανέφερε ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος επισήμανε ότι  η πρώτη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης για την κατασκευή των κλειστών κέντρων ολοκληρώθηκε στη Μυτιλήνη και την Πέμπτη ολοκληρώνεται στη Χίο.      

«Θα πρέπει να συγχαρούμε τις αστυνομικές δυνάμεις που έδειξαν αυτοσυγκράτηση. Είναι πρωτοφανείς εικόνες βίας αυτές που βλέπουμε. Προχωρήσαμε με αποφασιστικότητα στο πρώτο βήμα. Σήμερα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της κατασκευής της δομής στη Λέσβο και αύριο στην Χίο. Οι αστυνομικές δυνάμεις – κάποιες από αυτές θα επιστρέψουν στη βάση τους, στην Αθήνα, και κάποιες θα παραμείνουν στα νησιά», σημείωσε.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου για το μεταναστευτικό. «Θα βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να προχωρήσει το σχέδιο. Είναι το μοναδικό σχέδιο που έχουμε στο τραπέζι», είπε.

Μυτιλήνη: Συνεχίζεται η γενική απεργία

Με αποφάσεις που έλαβαν οι διοικήσεις του Επιμελητηρίου Λέσβου, του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης. του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου η γενική απεργία.

Από το πρωί πραγματοποιείται στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης συγκέντρωση διαμαρτυρίας «ενάντια στην κρατική βία και καταστολή», σύμφωνα με τους διαδηλωτές.

Keywords
video, οργη, ντορα μπακογιαννη, το νησι, ματ, συριζα, ελλαδα, mega, μυτιληνη, συμμετοχή, ελασ, alpha, αθηνα, ΑΔΕΔΥ, απεργια, διαδηλωσεις, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, απεργια ταξι, eurobank alpha, alpha eurobank, στρατος, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, απεργια αδεδυ, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, βιντεο, το θεμα, βημα, γηπεδα, εικονες, θεμα, νησι, νησια, σαμος, τηλεφωνο, χιος, ωρα, alpha, mega, ανθρωπος, απιστευτα, γεγονοτα, γινει, διαδικτυο, εγινε, ειπε, ελασ, ιδιο, καλημερα, κυβερνηση, λεσβος, λογο, μαξιμου, ματ, μηκος, μηκος κυματος, ντορα, πεμπτη, πρωι, συζητηση, συγκεντρωση, συμμετοχή, σχεδιο, υλοποιηση, χειροτερα, δημητρης, επεισοδια, κωστας, οργανα, πληροφοριες
Τυχαία Θέματα