Μουντιάλ 2022: Το Μαρόκο «λύγισε» – Η Γαλλία στον τελικό

Η Γαλλία επικράτησε του Μαρόκου με 2-0 κι πήρε το εισιτήριο για τον τελικό ντου Μουντιάλ 2022, έχοντας την ευκαιρία να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2018.  Δείχνοντας την κλάση και την ποιότητά τους οι Γάλλοι επικράτησαν του Μαρόκου με 2-0 και πήραν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ 2022, εκεί όπου τους περιμένει η…

Οι «τρικολόρ» δυσκολεύτηκαν να αντιμετωπίσουν την καλά οργανωμένη αμυντική

γραμμή των Αφρικανών, αλλά κατάφεραν να απειλήσουν με τον Κιλιάν Εμπαπέ και τον Ολιβιέ Ζιρού, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Αντίστοιχα οι Μαροκινοί έφεραν την μπάλα στα αντίπαλα καρέ μόνο μέσω των κόρνερ, με το εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Γιαμίκ που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ουγκό Λιορίς.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι παίκτες του Μαρόκου αύξησαν το ποσοστό κατοχής της μπάλας και πίεσαν πολύ περισσότερο αντιμετωπίζοντας πρόβλημα όμως στην τελική επαφή, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις φάσεις που ξεκίνησαν πολύ καλά αλλά δεν ολοκληρώθηκαν. Όμως οι Γάλλοι φάνηκαν να αντέχουν στην πίεση και όχι μόνο κράτησαν την μπάλα μακριά από την εστία τους αλλά ανέβασαν στροφές και βγήκαν ουκ ολίγες φορές στην αντεπίθεση, με αποτέλεσμα να ανταμειφθούν στο 79ο λεπτό. Ο Εμπαπέ πήρε την μπάλα και έκανε μια ωραία κίνηση μέσα στην μεγάλη περιοχή, με πέντε παίκτες να βρίσκονται γύρω του επιχείρησε ένα σουτ όμως η μπάλα κόντραρε αλλά ο Μουανί βρέθηκε στην πορεία της και την… έσπρωξε στα δίχτυα για να γράψει το 2-0.

Δείτε το δεύτερο γκολ της Γαλλίας:

Έτσι οι Γάλλοι κατάφεραν να πάρουν μια σπουδαία νίκη και να κάνουν ακόμα ένα βήμα προς την κατάκτηση του τροπαίου, το οποίο θα διεκδικήσουν την Κυριακή 18/12 με αντίπαλο την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι. Ενθουσιασμένος με την πρόκριση είναι και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρέθηκε στις κερκίδες του γηπέδου και παρακολούθησε την αναμέτρηση, ενώ με την λήξη της έκανε μια ανάρτηση στα social media... παρακαλώντας τους παίκτες να πάρουν το κύπελλο. «Ευχαριστούμε Μπλε. Τώρα το Κύπελλο!», έγραψε.

Δείτε την δημοσίευση:

{https://twitter.com/EmmanuelMacron/status/1603134601504981000}





Keywords
Τυχαία Θέματα