Μόσιαλος για άνοιγμα δημοτικών και καταστημάτων εστίασης: Η στάση αναμονής και το καμπανάκι που έκρουσε

Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων καθώς και για τον χώρο της εστίασης αναφέρθηκε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Την ξεκάθαρη θέση ότι πρέπει να περιμένουμε για το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων εξέφρασε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής της πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE) μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι κάθε χώρα εκτιμά με τον δικό της τρόπο το ρίσκο.

Όπως τόνισε «δεν πας σε αποκλιμάκωση

χωρίς το ρίσκο και αν κλείσουμε τον πλανήτη για μήνες ας φανταστούμε πόσους άλλους θανάτους και ψυχοπάθειες θα έχουμε. Η ελληνική κυβέρνηση πήρε μια από τις ηπιότερης αποφάσεις που θα μπορούσε να πάρει και σε σχέση με άλλες χώρες.

Πήρε μια ήπια απόφαση καθώς θα γίνεται εναλλάξ η διδασκαλία και όσοι μαθητές του λυκείου θέλουν δεν θα πηγαίνουν. Τα πάντα θα κριθούν από το ρίσκο και αν κρίνει η κυβέρνηση ότι υπάρχει μεγάλο ρίσκο δεν θα ανοίξει τα δημοτικά. Θα κινηθούμε σύμφωνα με τα δεδομένα που θα έχουμε».

Καμπανάκι για την εστίαση

Για την εστίαση είπε ότι δεν θα ήθελε να γίνουν πρόωρες κινήσεις, καθώς «μπορεί να υπάρξει αύξηση κρουσμάτων και να πάμε ακόμα πιο πίσω τις ημερομηνίες ανοίγματος των καταστημάτων. Κατανοώ τις θέσεις των ιδιοκτητών των εστιατορίων, αλλά στην Ελλάδα αποφασίσαμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αν δούμε ότι τα κρούσματα δεν αυξηθούν και οι ΜΕΘ δεν γεμίσουν θα εκτιμηθεί ανάλογα».

Για τις αποστάσεις και τα μέτρα στους εξωτερικούς χώρους των καφέ και των εστιατορίων είπε ότι «θα τα δει η επιτροπή το επόμενο διάστημα στα πλαίσια της εξασφάλισης της απόλυτης ασφάλειας. Θέλουμε να κινούμαστε με ασφάλεια».

Ανοσοπροστασία στην Αφρική;

Στο ερώτημα γιατί η αφρικανική ήπειρος δεν αντιμετωπίζει θνητότητα και πολλά κρούσματα του κορωνοϊού, όπως θα περίμενες λόγω των κακών υποδομών υγείας, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι «θα περίμενε κάνεις πολύ μεγαλύτερη επίδραση της ασθένειας στις αφρικανικές χώρες, αλλά αν συνεχιστεί ίσως πάρουμε κάποια μηνύματα, το ένα είναι σχετικό με πληθυσμιακή δομή στις αφρικανικές χώρες, όπου οι περισσότεροι Αφρικανοί είναι νέοι και δεν έχουν μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων με νοσηρότητα όπως στην Ευρώπη και το άλλο είανι μήπως υπάρχει διασταυρούμενη ανοσοπροστασία στην Αφρική γιατί είναι πολύ πιο εκτεθειμένοι σε άλλους τύπους κορωνοϊών στην ήπειρο γι αυτό προστατεύονται περισσότερο; μήπως αυτό μπορεί να υπάρχει και σε κάποιες άλλες χώρες της Ευρώπης;» κατέληξε. 

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά

Keywords
Τυχαία Θέματα