Μητσοτάκης: Γιατί ανοίξαμε τα δημοτικά σχολεία

Ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η απόφαση για τα δημοτικά ελήφθη σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών.

Η απόφαση για το άνιγμα των δημοτικών σχολείων ελήφθη με γνώμονα τις εισηγήσεις των ειδικών, αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα το βράδυ σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε μάλιστα ότι τώρα είναι η ασφαλέστερη στιγμή να ανοίξουν τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί. «Πρακτικά δεν έχουμε κρούσματα, έχουμε ανοίξει γυμνάσια και λύκεια

και πήγε πολύ καλά το άνοιγμα αυτό», σημείωσε.

Όπως πρόσθεσε, μάλιστα, «είναι πολύ μεγάλο το διάστημα των 6 μηνών από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο κυρίως για τα παιδιά του δημοτικού, να μείνουν μακριά από το σχολείο».

«Αν πήγαινα με τις δημοσκοπήσεις δεν θα έπρεπε να ανοίξω τα δημοτικά. Θεωρώ όμως ότι θα ήταν λάθος αν το έκανα», σχολίασε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης για το ίδιο θέμα, ενώ αναφέρθηκε και στην επίσκεψή του το πρωί στον Πειραιά, όπου συνομίλησε με μικρά παιδιά τα οποία -όπως είπε- είχαν κατανοήσει την ανάγκη αποστάσεων και υγιεινής.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για «ομόφωνη απόφαση της επιτροπής των ειδικών για το περαιτέρω άνοιγμα των σχολείων».

Υπενθυμίζεται πως τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχουν «ανοίξει» από τις 18 Μαΐου, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα - 11 Μαΐου - είχε λάβει χώρα η επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου στις σχολικές αίθουσες. Από την πλευρά τους, δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου, με την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας που έχουν προβλεφθεί από τις αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα