ΜέΡΑ25 TV: Ο Κώστας Γαβράς συνομιλεί με τον Γιάνη Βαρουφάκη

Η γνωριμία του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Κώστα Γαβρά, τον Ιούλιο του 2015 και όσα συζήτησαν οι δυο τους στην πρώτη «Κατάσταση Πολιορκίας» της ΜέΡΑ TV.

 

Ξεκίνησε το ΜέΡΑ ΤV στο κανάλι του κόμματος στο YouTube με την πρώτη εκπομπή της «Κατάστασης Πολιορκίας» με τον Γιάνη Βαρουφάκη και καλεσμένο τον Κώστα Γαβρά. To ΜέΡΑ ΤV ξεκίνησε «για να σπάσουμε τα στεγανά της τηλεόρασης με τρόπο βαθιά ριζοσπαστικό και προοδευτικό», δήλωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 στην έναρξη της εκπομπής, ενώ απότισε

φόρο τιμής στην Helin Bolek που πέθανε ύστερα από απεργία πείνας διαρκείας στις φυλακές της Τουρκίας, καθώς και στον Τζούλιαν Ασάνζ που βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας στις φυλακές της Αγγλίας, αλλά και τον Περικλή Κοροβέση που έφυγε από τη ζωή. 

Ο Κώστας Γαβράς μίλησε για τις ταινίες του, τη σχέση του με το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, για τους νέους της χώρας μας που έχουν φύγει στα χρόνια των μνημονίων στο εξωτερικό και τους συναντά στην Γαλλία, την Σοβιετική Ένωση και την κατάρρευση της πίστης των ανθρώπων τότε για μια άλλη κοινωνία, τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο που παρά την κρίση έχει καλό βηματισμό χρειάζεται όμως τη στήριξη του κράτους όπως συμβαίνει στην Γαλλία με τον Εθνικό Κινηματογράφο, τη θέση της γυναίκας στις παραγωγές ταινιών και τη σύγχρονη μορφή αναπαραγωγής σεξιστικών προτύπων και τέλος την σχέση του με τον Μίκη Θεοδωράκη τον οποίο θεωρεί μοναδικό καλλιτέχνη και έχει την τιμή να του παίζει προσωπικά μουσική.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε ακόμα ακόμα στο sms της γνωριμίας του με τον Κώστα Γαβρά, όταν ο τελευταίος του έστειλε ένα μήνυμα το βράδυ του Ιουλίου του 2015 και τον ευχαρίστησε για την φιλία του. Τέλος ανανέωσε το ραντεβού στο ΜέΡΑ ΤV αλλά και το DiEM TV όπου την Δευτέρα ξεκινάει εκπομπή ο συνιδρυτής του DiEM25 Γιάνης Βαρουφάκης με τίτλο «Another now» και καλεσμένο στην δεύτερη εκπομπή (20/4) τον Roger Waters των Pink Floyd.

Keywords
Τυχαία Θέματα