Μένουμε σπίτι και βλέπουμε τις 10 καλύτερες κωμωδίες από το Netflix

Επειδή αυτό που χρειαζόμαστε τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι το γέλιο.

Μέσα σε αυτό τον πρωτοφανή κατακλυσμό κακών ειδήσεων και μ’ ένα πρόσθετο βάρος στο στήθος από τον αναγκαστικό περιορισμό των συναναστροφών, οι ελάχιστες ακτίνες φωτός προέρχονται από τις οθόνες των υπολογιστών. Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, ταινίες και σειρές έχουν αντικαταστήσει την φυσιολογική κοινωνική ζωή – η επαφή με τον έξω κόσμο διεξάγεται μέσω οπτικών ινών και Wi-Fi-, φίλοι και γνωστοί δίνουν εξ’ αποστάσεως ραντεβού για να δουν ταυτόχρονα τα τελευταία επεισόδια της αγαπημένης τους σειράς

και να σχολιάσουν on-line.

Σ’ αυτό το κλίμα δεν είναι να απορεί κανείς που τα ούτως ή άλλως δημοφιλή «Φιλαράκια» -ναι, εκείνη η σειρά που ολοκλήρωσε τον κύκλο της το 2004- σπάνε το ένα μετά το άλλο όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης -είναι μετρημένοι στα δάχτυλα οι συνδρομητές του Netflix που δεν την έχουν κατεβάσει ακόμα.
Και τί μας λέει αυτό; Ότι το γέλιο είναι το μόνο φάρμακο που δύναται να θεραπεύσει την καντήφλα που έχει κάτσει σαν μαύρο σύννεφο πάνω από τα κεφάλια μας.
Ψάξαμε λοιπόν και αλιεύσαμε για εσάς μερικές από τις καλύτερες κωμικές ταινίες που είναι διαθέσιμες στο Netflix για να γελάσετε με την καρδιά της. Να τες!

Tootsie
Ο Σίντνεϊ Πόλακ αφηγείται την ιστορία του Μάικλ Ντόρσι, ενός ταλαντούχου ηθοποιού που όμως βρίσκεται στη μαύρη λίστα των παραγωγών λόγω του δύσκολου χαρακτήρα του και η καριέρα του πάει κατά διαόλου. Για να βγει από το αδιέξοδο ο Ντόρσι, τον οποίο υποδύεται ο Ντάστιν Χόφμαν, ξεκινάει μια νέα καριέρα, ως γυναίκα αυτή τη φορά. Το 1982, όταν βγήκε στις αίθουσες, η ταινία τερμάτισε δεύτερη σε εισπράξεις, γεγονός σπάνιο για κωμωδία. Αν δεν την έχετε δει, κάντε το άμεσα.

Η Ζωή Όπως Την Ξέρουμε (Life As We Know It)
Για τους φίλους της ρομαντικής κωμωδίας, ένα από τα καλύτερα δείγματα του είδους της τελευταίας δεκαετίας, με την Κάθριν Χέιγκλ, βασίλισσα της κατηγορίας. Όταν ένα ζευγάρι φίλων τους πεθαίνει σε αυτοκινητιστικό, η Χόλι και ο Έρικ αναλαμβάνουν την κηδεμονία της μικρής κόρης τους. Εκείνη είναι ευσυνείδητη και αυστηρή. Αυτός -τον υποδύεται ο Τζος Ντουάμελ- είναι χαβαλές και ολίγον ανεύθυνος. Τα υπόλοιπα τα καταλαβαίνετε και μόνοι σας.

The Interview
Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της τελευταίας δεκαετίας με τους Σεθ Ρόγκεν και Τζέιμς Φράνκο στους ρόλους ενός παραγωγού κι ενός δημοσιογράφου που βρίσκονται στη Βόρειο Κορέα για να πάρουν συνέντευξη από τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Η συνέχεια είναι σουρεαλιστική, η CIA βάζει κι αυτή το χεράκι της αξιώνοντας από τους δύο ήρωες να δολοφονήσουν τον Κορεάτη ηγέτη και, πριν καν η ταινία βγει στις αίθουσες, άγνωστοι χακάρουν τους υπολογιστές της Sony και τα άπλυτα του μισού Χόλιγουντ γίνονται πρωτοσέλιδο. Για να ξέρετε, αυτό με το χακάρισμα δεν αποτελεί μέρος του σεναρίου αλλά πραγματικό γεγονός.

Τα Κακά Παιδιά (Bad Boys)
Η πρώτη ταινία της σειράς (1995) είναι μακράν η καλύτερη - ένα χορταστικό δίωρο περιπετειώδους χαβαλέ με πρωταγωνιστές τους Γουίλ Σμιθ και Μάρτιν Λόρενς στους ρόλους των Μάικ Λάουρι και Μάρκους Μπερνέτ, δύο old-school μπάτσων, οι οποίοι πρέπει να εξιχνιάσουν την κλοπή ενός φορτίου ηρωίνης, αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων από το αρχηγείο της αστυνομίας του Μαϊάμι. Για τους φίλους των φασαριόζικων blockbuster.

The Breaker Uppers
Άπαιχτο στην Ελλάδα νεοζηλανδέζικο φιλμ, για δύο κολλητές, οι οποίες μετά από μια ερωτική απογοήτευση -ανακαλύπτουν ότι έχουν σχέση με τον ίδιο άντρα- ιδρύουν ένα πρακτορείο που βοηθάει ανθρώπους να χωρίσουν. Έτσι, έναντι μικρής αμοιβής, απαλλάσσουν τους πελάτες τους από τους ανεπιθύμητους συντρόφους τους, χρησιμοποιώντας απίθανες προφάσεις. Παίζουν και σκηνοθετούν η Μαντλίν Σάμι και η Τζάκι Βαν Μπικ.

Austin Powers: Ο Κατάσκοπος Που Γύρισε Από... Τρίο (Austin Powers: International Man of Mystery)
Ο Μάικ Μάγιερς εμφανίζεται µε την τριπλή ιδιότητα του σεναριογράφου, συμπαραγωγού και πρωταγωνιστή σε αυτή την παλαβή σάτιρα των κατασκοπικών ταινιών που προκαλεί άφθονο γέλιο. Η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ στον ρόλο της πράκτορα Βανέσα Κένσινγκτον είναι χάρμα οφθαλμών και το soundtrack απλά εξαιρετικό. Το έργο είναι ακατάλληλο για ανθρώπους που έχουν αλλεργία στις «χοντράδες» αμερικάνικου στιλ.

Αδέλφια Για Κλάματα (Step Brothers)
Δυο άντρες μια κάποιας ηλικίας, που επιμένουν να ζουν με τις οικογένειές τους, βρίσκονται υποχρεωτικά συγκάτοικοι όταν οι γονείς τους παντρεύονται. Το αποτέλεσμα είναι ένα σπίτι – χάος. Με τους Γουίλ Φάρελ και Τζον Κ. Ρέιλι.

Οι Άγγελοι του Τσάρλι (Charlie's Angels)
Αποφύγετε την τελευταία ταινία του δημοφιλούς franchise και επικεντρώσετε στις δύο πρώτες, του 2000 και 2003. Η Νάταλι, η Ντίλαν και η Άλεξ, μαζί με τον Μπόσλεϊ, το δεξί χέρι του αόρατου Τσάρλι, είναι η καλύτερη δυνατή παρέα για δυο ξέγνοιαστες ώρες στο σαλόνι.

Okja
Ο Κορεάτης Μπονγκ Τζουν-χο υπογράφει αυτή την ξεκαρδιστική σάτιρα με ήρωες ένα γουρούνι που «βρέθηκε» στη Χιλή και μεγάλωσε σε διαστάσεις ελέφαντα, το οποίο μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία σκοπεύει να κλωνοποιήσει για την παραγωγή άφθονου και φτηνού κρέατος. Η Τίλντα Σουίντον, ως Λούσι Μιράντο, της Mirando Corporation, είναι απολαυστική,

Μπάτσοι Από Τον Πάγκο (The Other Guys)
Ο Άλεν και ο Τέρι (Μαρκ Γουόλμπεργ και Φουίλ Φάρελ) είναι δύο γκαφατζήδες αστυνομικοί, που υποπτεύονται ότι πίσω από μια ασήμαντη φαινομενικά υπόθεση κρύβεται μια μεγάλη απάτη, την οποία θα επιχειρήσουν μόνοι τους να αποκαλύψουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα