Μεγάλη Παρασκευή: Το ωράριο για τους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία

Για έξι ώρες θα είναι ανοικτά τα ζαχαροπλαστεία και οι φούρνοι τη Μεγάλη Παρασκευή, όπως και τα υπόλοιπα μαγαζιά, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Τη Μεγάλη Παρασκευή, τα ζαχαροπλαστεία και οι φούρνοι, όπως και τα υπόλοιπα καταστήματα που προβλέπεται να είναι σε λειτουργία, θα είναι ανοιχτά από τη μία το μεσημέρι και έως τις επτά το απόγευμα.

«Ώστε να έχουμε την ευκαιρία

από το σπίτι μας να προσευχηθούμε με τη δέουσα κατάνυξη για την ακολουθία των μεγάλων ωρών και την αποκαθήλωση του Κυρίου και το βράδυ για την ακολουθία του Επιταφίου», δήλωσε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα εν λόγω μαγαζιά θα είναι ανοιχτά επί έξι ώρες (13:00 με 19:00) για την αποφυγή συνωστισμού, συμπλήρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Το συγκεκριμένο -έκτακτο- ωράριο λειτουργίας καταστημάτων προσδιορίστηκε με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως τονίζεται στο ΦΕΚ, η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση μπορεί να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη απόφαση, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, «λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς» και ανάλογα με τις όποιες εξελίξεις για τον κορονοϊό.

«Διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα, την πιο κρίσιμη της προσπάθειας μας», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ κατέστησε με κάθε τρόπο σαφές πως οι επιλογές μας τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν το πόσο γρήγορα και «αν θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα