Μεγάλη Παρασκευή: Ουρές πιστών σε ναούς - Άνοιξαν ακόμη και εκκλησίες για προσκύνημα

Στην Ελλάδα ιερείς ανοίγουν τις εκκλησίες παρά τις απαγορεύσεις για τον κορονοϊό.

Οι πιστοί συγκεντρώνονται έξω από ναούς, ενώ ανοίγουν εκκλησίες από τους ιερείς, παρά τις απαγορεύσεις για τον κορονοϊό. Η αστυνομία είναι επί ποδός, ενώ πολλά περιστατικά καταγγέλλονται στην Ελλάδα.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στους Αμπελόκηπους Αττικής, στην πλατεία του Αγίου Θωμά στο Λαϊκό Νοσοκομείο, άνοιξε η εκκλησία με τους πιστούς να μπαίνουν να προσευχηθούν

και να προσκυνήσουν. Μάλιστα, ορισμένοι σχημάτισαν μικρές ουρές στον προαύλιο χώρο του ναού, περιμένοντας τη σειρά τους, για να εισέλθουν στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Επίσης, πιστοί βρέθηκαν έξω από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Φανουρίου στην περιοχή της Τούμπας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Χαλάστρα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το «seleo.gr». Εκεί οι πιστοί πήγαν να ανάψουν ένα κερί, σχηματίζοντας ουρές στους προάλιους χώρους και τα πεζοδρόμια. Παρόλα αυτά, εμφανίστηκε η αστυνομία και ενημέρωσε τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί, για τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Ειδικά, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, οι πιστοί συγκεντρώθηκαν για να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο, όπως αναφέρει το «Voria.gr». Μπορεί λοιπόν, η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών με την Αποκαθήλωση να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, αλλά οι πιστοί έσπευσαν έξω από τον ναό στο άκουσμα της είδησης, ότι ιερείς έβγαλαν έξω από την εκκλησία τον Εσταυρωμένο. Μάλιστα, μέσα σε λίγα λεπτά σχηματίστηκαν ουρές δεκάδων μέτρων στο προαύλιο της εκκλησίας και οι παρευρισκόμενοι είπαν πως το εικόνισμα του Εσταυρωμένου, βγήκε για προσκύνημα δύο φορές.

Έτσι, η ΕΛΑΣ έσπευσε στο σημείο ύστερα από καταγγελίες και προσπάθησε να απομακρύνει το συγκεντρωμένο πλήθος.

Παράλληλα, στην Κοζάνη το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, εφημέριος άνοιξε τον ιερό ναό του Τιμίου Προδρόμου, στην Καισαρειά Κοζάνης και επέτρεψε το προσκύνημα του Επιταφίου. Σύμφωνα λοιπόν με το kozanimedia, κατόπιν σχετικής καταγγελίας, άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας κλήθηκαν να εφαρμόσουν την απόφαση που προβλέπει πως οι ιεροί ναοί παραμένουν κλειστοί για τους πιστούς, προχωρώντας σε σχετικές συστάσεις προς τον αρχιμανδρίτη.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα