Με αέρα... τάσεων το Συνέδριο της ΝΔ

Ιδεολογικές αντιθέσεις αναμένεται να καταγραφούν στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ

Η αντίθεση των διαφορετικών τάσεων στο εσωτερικό της ΝΔ ως προς το ιδεολογικό πρόσημο είναι εμφανής και καταγεγραμμένη. Σε πολλά θέματα, η σκληρή δεξιά τάση έχει επιβάλλει την θεώρησή της, ειδικά στα θέματα της αστυνόμευσης στο πλαίσιο του δόγματος νόμος και τάξη, αλλά και στην διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού.

Εντούτοις όμως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εμμένει στον φιλελεύθερο τόνο του κόμματος και της κυβέρνησης και στο άνοιγμα στο σκληρό κέντρο και αυτό αναμένεται να φανεί

και στο επικείμενο συνέδριο της ΝΔ σε περίπου δυόμιση εβδομάδες.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ συνεδρίασε την Τετάρτη και αποφάσισε μεταξύ άλλων το επίσημο λογότυπο, το σύνθημα και το αναλυτικό πρόγραμμα της κορυφαίας κομματικής διαδικασίας που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 29/11 έως την Κυριακή 1/12 στο Metropolitan Expo του Αεροδρομίου Αθηνών.

Την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού, ενώ την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου, οι εργασίες θα συνεχιστούν με τις ομιλίες των εκπροσώπων των κομμάτων. Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθούν οι εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών και οι τοποθετήσεις των συνέδρων, όπου και θα καταγραφεί και η ιδεολογική αντίθεση. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που λέγεται ότι θα έχει έντονο ιδεολογικό άρωμα, ενώ σύμφωνα με τις έως σήμερα πληροφορίες δεν αναμένεται παρέμβαση του έτερου πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αν και υπάρχουν εισηγήσεις να μιλήσει.

Οι ομιλίες των συνέδρων θα γίνουν στο πλαίσιο των δύο θεματικών ενοτήτων του Συνεδρίου: α) «Με εθνική αυτοπεποίθηση κερδίζουμε τις μάχες απέναντι στον Λαϊκισμό» και β) «Πολιτική για τους πολίτες: Δίνουμε απαντήσεις στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου που επηρεάζουν τη ζωή μας».

Το Σάββατο θα διεξαχθεί και νυχτερινός συμβολικός αγώνας δρόμου 4km, προκειμένου να ενισχυθεί η μάχη εναντίον της κακοποίησης των γυναικών, ενώ το συνέδριο θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής 1η Δεκεμβρίου με τελική ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ.

«Τα πρόσωπα που έχουν προσκληθεί, οι παράλληλες δραστηριότητες και εν γένει η θεματολογία του συνεδρίου επιβεβαιώνουν ότι η ΝΔ παραμένει ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και τους πολίτες και αναδεικνύουν τη σύγχρονη φυσιογνωμία της», μεταδίδει η ηγετική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα