Μάνη: Βούλευμα «καταπέλτης» για τον ιερέα - Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Βούλευμα «καταπέλτης» για τον ιερέα που φέρεται να κακοποιούσε 12χρονη στην Μάνη.

«Καταπέλτης» είναι το βούλευμα για τον ιερέα που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ένα κορίτσι μόλις 12 ετών στη Μάνη, σε μια υπόθεση που είχε κάνει αίσθηση σε όλη την Ελλάδα, το 2019.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star, στις 24 σελίδες του βουλεύματος του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γυθείου, περιγράφεται με λεπτομέρειες

τόσο η σεξουαλική κακοποίηση όσο και ξυλοδαρμοί στο 12χρονο κορίτσι, από τον ιερέα στο σπίτι του οποίου έμενε με τη μητέρα και τον παππού της.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο ιερέας εκμεταλλεύθηκε ότι το κορίτσι έμενε σπίτι του, τη θέση του και τη σχέση εμπιστοσύνης και την προέτρεψε πολλές φορές να ξαπλώσει μαζί του στο ίδιο κρεβάτι που κοιμόταν με τη μητέρα της, αλλά αυτή αρνιόταν.

Όπως ανέφεραν οι ειδικοί που εξέτασαν το 12χρονο κοριτσάκι - το οποίο έχει δώσει δυο φορές κατάθεση - η μικρή δακρύζει όταν αναφέρεται στη σεξουαλική κακοποίηση και φορτίζεται συναισθηματικά.

H μητέρα της και ενώ το παιδί ήταν ήδη στο «Χαμόγελο του Παιδιού» την συμβούλευε να μη πει σε κανέναν ό,τι είχε γίνει, ενώ ο ιερέας τη ρωτούσε τηλεφωνικά πριν συλληφθεί τι ακριβώς έχει μαρτυρήσει, προστίθεται στο ρεπορτάζ του ίδιου Μέσου.

Τέλος, ακόμα ένα στοιχείο που προκαλεί σοκ είναι ότι στο βούλευμα αναφέρεται ότι το παιδί το έβγαζαν έξω από το σπίτι και το άφηναν νηστικό, ενώ η μητέρα της, σύμφωνα με τις καταθέσεις, παρότρυνε τη μικρή να κατηγορήσει για όλα τον πατέρα της που είναι στη Βουλγαρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα