ΠΟΥ: Η άρση των μέτρων απαγόρευσης πρέπει να είναι αργή και σταδιακή

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί πως η άρση των μέτρων απαγόρευσης, δεν πρέπει να γίνει απότομα, ώστε να αποτραπεί μια έξαρση της πανδημίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει μια ενδεχόμενη έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, σε τυχόν απότομη άρση των μέτρων απαγόρευσης. Μάλιστα, σήμερα ο επικεφαλής του ΠΟΥ επιβεβαιώσε την παραπάνω θέση και έφερε ως παράδειγμα τα νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα και την Γερμανία. Έτσι, δήλωσε

ότι είναι κρίσιμη «η αργή, σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης», για τον κορονοϊό.

«Η άρση των lockdowns είναι και σύνθετη και δύσκολη», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους στην διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Επίσης, ο δικηγόρος του ΠΟΥ κατά την διάρκεια της συνέντευξης ξεκαθάρισε πως ο Οργανισμός δεν έχει «εξουσιοδότηση» να προσκαλέσει την Ταϊβάν στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας (WHA), την επόμενη εβδομάδα. Σαν αφορμή, ανέφερε το γεγονός ότι τα κράτη μέλη έχουν «αποκλίνουσες απόψεις» σχετικά με τη συμμετοχή του αυτοδιοικούμενου νησιού.

Ακόμη, ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος του ΠΟΥ, Στίβεν Σόλομον, είπε ότι μόνο τα κράτη μέλη του Οργανισμού μπορούν να αποφασίσουν ποια χώρα συμμετέχει στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας (WHA).

Υπενθυμίζειται, πως η Ταϊβάν, με την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ, έχει εντείνει τις πιέσεις της για να της επιτραπεί η συμμετοχή ως παρατηρητής στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας του οργάνου λήψης αποφάσεων του ΠΟΥ, προκαλώντας την οργή της Κίνας.

Έτσι, η Κίνα επέπληξε σήμερα την Νέα Ζηλανδία για την υποστήριξή της στη συμμετοχή της Ταϊβάν στον ΠΟΥ, λέγοντας ότι η χώρα θα πρέπει να «σταματήσει να κάνει λανθασμένες δηλώσεις» για το θέμα για να αποφύγει την πρόκληση ζημιάς στις διμερείς σχέσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά

Keywords
Τυχαία Θέματα