Ληστεία στη Rolex: Πήραν 23 ρολόγια 300.000 ευρώ - 2η φορά στόχος το κατάστημα

Πανάκριβα τα ρολόγια που αφαίρεσαν οι τέσσερις κουκουλοφόροι από κατάστημα της Rolex στο κέντρο της Αθήνας.Τα 300.000 ευρώ εκτιμάται ότι είναι η αξία των 23 ρολογιών Rolex που αφαίρεσαν οι ληστές από κεντρικό κατάστημα της Αθήνας το πρωί της Τρίτης (20/12). Ο τρόπος που έδρασαν…

Επαγγελματικό το σχέδιο οργάνωσης και
εκτέλεσης της ληστείας

Το σχέδιό τους ήταν πολύ καλά οργανωμένο και άψογα εκτελεσμένο. Οι δράστες γνώριζαν πώς θα μπορούσαν να διαφύγουν χωρίς να διακινδυνεύσουν τυχόν σύλληψή τους από την Αστυνομία. Εντύπωση προκαλεί ότι το ίδιο κατάστημα είχε ξαναγίνει στόχος ληστών το 2003.

Είναι σαφές, επίσης, για τους αστυνομικούς ότι οι εμπνευστές του σχεδίου δεν θα το έθεταν σε εφαρμογή εάν δεν γνώριζαν εκ των προτέρων το πού θα μπορούσαν να διοχετεύσουν τη λεία τους, αυτά τα ρολόγια της Rolex των οποίων οι τιμές είναι για μεγάλα βαλάντια.

Οι «Ροζ Πάνθηρες» είναι συμμορίες που δρουν σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και σε όλο τον κόσμο, και βάζουν στο στόχαστρό τους μεγάλα κοσμηματοπωλεία, αρπάζοντας πολύτιμα αντικείμενα, μεγάλης αξίας. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με την κατάθεση των υπαλλήλων, ο ένας εκ των δραστών τούς μίλησε και φάνηκε πως ήταν Έλληνας.

Η τελευταία – ανάλογου βεληνεκούς – ληστεία, είχε γίνει το 2018, στην οδό Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι, πάλι σε κατάστημα της ίδιας εταιρίας. Τότε ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από πολυετείς έρευνες, είχε αρπάξει 38 ρολόγια συνολικής αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Οι αρχές είχαν θεωρήσει πως ο νεαρός Μολδαβός που συνελήφθη, ήταν μέλος της διεθνούς σπείρας «Ροζ Πάνθηρες», η οποία κρύβεται πίσω από πολλές ληστείες σε όλο τον κόσμο.

Όλα τα πανάκριβα ρολόγια της Rolex διαθέτουν σειριακό αριθμό, δηλαδή είναι μοναδικά. Ως εκ τούτου, αυτοί που τα έχουν στα χέρια τους δεν θα μπορούν να τα πουλήσουν εύκολα καθώς θα σημάνει συναγερμός και βέβαια όποιος τα αγοράσει δεν θα μπορεί να αξιοποιήσει το επίσημο σέρβις.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η αξία των ρολογιών που αφαίρεσαν από το κατάστημα της Rolex στο κέντρο της Αθήνας υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.

Τις επόμενες ώρες, οι ελληνικές Αρχές πρόκειται να δηλώσουν τους σειριακούς αριθμούς και μέσω της Ιντερπόλ θα στείλουν σήμα σε όλες τις χώρες, ώστε να σημάνει αμέσως συναγερμός σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο ίχνος των ρολογιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα