Κυκλοφορεί: «Ο θάνατος είναι ζόρικη δουλειά» του Χάλιντ Χαλίφα

Το τελευταίο βιβλίο του «Σύρου Φώκνερ», όπως επικράτησε να λέγεται, είναι ένα σουρεαλιστικό μυθιστόρημα δρόμου για τρία αδέρφια που συνοδεύουν τον νεκρό πατέρα τους από τη Δαμασκό στο χωριό του εν μέσω εμφυλίου.

Λίγο προτού αφήσει την τελευταία του πνοή στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου στη Δαμασκό, ο ηλικιωμένος Αμπντελατίφ καλεί τον μικρότερο γιο του για να του εμπιστευτεί την τελευταία του επιθυμία: να ταφεί στο χώμα του χωριού του.
Ο Μπούλμπουλ -το όνομα του μικρού αδερφού- πείθει τον μεγαλύτερο, Χουσέιν, και την αδερφή τους, Φάτιμα, να συνοδεύσουν τη σορό του πατέρα τους. Όμως, το

ταξίδι από την πρωτεύουσα στην Αναμπίγια, το χωριό απ’ όπου κατάγεται η οικογένεια, λίγα χιλιόμετρα από το Χαλέπι στα βόρεια της χώρας, αποδεικνύεται μια δοκιμασία χωρίς τέλος.

Το βαν των τριών αδερφών με την σορό του εκλιπόντος πρέπει να διασχίσει εμπόλεμες ζώνες, να αποφύγει τα οδοφράγματα που έχουν μετατρέψει την καθημερινότητα των ανθρώπων σε παζλ για δυνατούς λύτες.
Ο Χάλιντ Χαλίφα, με διαφορά ο πιο διάσημος σύγχρονος Σύρος πεζογράφος, εμπνέεται από τον αγαπημένο του Ουίλιαμ Φώκνερ στο «Καθώς ψυχορραγώ» και φιλοτεχνεί ένα μυθιστόρημα όπου συνυπάρχουν το χιούμορ και η ανθρωπιά.

«Ο θάνατος είναι ζόρικη δουλειά» του Χάλιντ Χαλίφα κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις Καστανιώτη

Keywords
Τυχαία Θέματα