Κρανίου τόπος Βαρυμπόμπη - Αδάμες: Χάος με καμένα σπίτια, δεκάδες απεγκλωβισμούς - Εικόνες ολικής καταστροφής

Σαρώνει τα πάντα το τρομακτικό μέτωπο της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη.Ανεξέλεγκτη είναι η τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται στη Βαρυμπόμπη. Δεκάδες περιουσίες έχουν παραδοθεί στις φλόγες, με τους κατοίκους να παλεύουν μαζί με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και την Ελληνική Αστυνομία…

Δείτε ΕΔΩ το χάος που επικρατεί στην περιοχή

Δείτε ΕΔΩ το χάος που επικρατεί στην περιοχή

Τα μέτωπα της πυρκαγιάς, η οποία καταπίνει ασταμάτητα κτήρια και δέντρα, είναι πολλαπλά και οι Αρχές προσπαθούν να μοιράσουν τις δυνάμεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προκειμένου να περισώσουν όσες περισσότερες περιουσίες γίνεται.

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Τα άλογα τρέχουν στην πλατεία

Πολυάριθμα σπίτια και αυτοκίνητα έχουν γίνει στάχτη, μεγάλες εκτάσεις πράσινου έχουν ισοπεδωθεί, ενώ μεγάλη ζημιά έχει υποστεί και η πανίδα της περιοχής, της οποίας μεγάλο κομμάτι αποτελεί πλέον παρελθόν απάνω σε μια απέραντη νεκρή γη.

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής εκφράστηκαν από την πρώτη στιγμή πολλές καταγγελίες για ολιγωρία από την πλευρά της Πολιτείας, με τον αντιδήμαρχο Αχαρνών, Μιχάλη Βρεττό, να περιμένει επί ώρες ένα πυροσβεστικό όχημα στο σημείο της κεντρικής πλατείας της Βαρυμπόμπης, όπου ολόκληρες πολυκατοικίες παραδόθηκαν στις φλόγες.

Δεν ξέρω εάν η Πολιτική Προστασία έχει καταλάβει τι συμβαίνει εδώ, είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα, η πύρινες φλόγες μπήκαν στην κεντρική πλατεία και κάηκαν σπίτια. Επί τόπου εξακολουθούσε να μην υπάρχει πυροσβεστικό όχημα και κάποιος να βοηθήσει στις εκκενώσεις των σπιτιών, σύμφωνα με τον κ. Βρεττό.

ΣΥΡΙΖΑ: Έχασαν τον έλεγχο με ανέμους 2 και 3 μποφόρ

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προκάλεσε η οι δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την ώρα που μαίνεται ανεξέλεγκτη η τεράστια πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη αλλά και σε άλλα 39 μέτωπα στη χώρα.

«Υπουργοί αυτοσυγχαίρονται την ώρα που η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη κατοικημένες περιοχές. Έχασαν τον έλεγχο με ανέμους 2 και 3 μποφόρ.

Η σκέψη μας παραμένει στους δοκιμαζόμενους κατοίκους και σε όσους παλεύουν σήμερα κόντρα στην φωτιά», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

Διαβάστε ακόμα: «Ήμασταν προετοιμασμένοι» δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Νύχτα τρόμου στην Αττική: Στο έλεος της φωτιάς Βαρυμπόμπη, Τατόι, Θρακομακεδόνες, Κηφισιά - Καίγονται σπίτια

Η κατεύθυνση που παίρνει κάθε στιγμή ο άνεμος, είναι καταλυτική για την καταστροφική πορεία της πύρινης λαίλαπας, η οποία πέρασε το νοητό φράγμα του ποικνόφυτου ρέματος της Χελιδονούς στις Αδάμες, διέλυσε σπίτια, προκάλεσε είτε μικρές είτε μεγάλες ζημιές σε άλλα και πια έχει εισβάλει στον δήμο Κηφισιάς.

Εάν η πυρκαγιά προχωρήσει περαιτέρω, τότε ακόμη πιο πυκνοκατοικημένος αστικός ιστός θα βρεθεί πολιορκημένος από τις φλόγες και θα χρειαστεί να εγκαταλείψει το βιος του. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, πάντως, δεν είναι ισχυροί, όπως και την Τετάρτη.

Νέο μήνυμα 112

Εν τω μετακύ, ενεργοποιήθηκε ξανά το 112 καλώντας μέσω μηνύματος όσους βρίσκονται στους Θρακομακεδόνες ή στο Ολυμπιακό Χωριό ή στην Βαρυμπόμπη να εκκενώσουν προς Αχαρνές.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

Επείγουσα Ειδοποίηση Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αν βρίσκεστε στους Θρακομακεδόνες ή Ολυμπιακό Χωριό ή Βαρυμπόμπη, εκκενώστε τώρα προς Αχαρνές. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας.

{https://twitter.com/112Greece/status/1422576912606629902}

Οδηγίες αυτοπροστασίας ΕΔΩ

Η πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη μαίνεται, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη καταστροφή τόσο στο δάσος όσο και σε σπίτια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη μέσα στη Βαρυμπόμπη όπου έφτασε και μέχρι την πλατεία.

Στο συγκεκριμένο σημείο κατάφεραν να την αναχαιτίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά τα μέτωπα εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα καθώς οι φλόγες πλησίασαν μέχρι το Ολυμπιακό χωριό και τους Θρακομακεδόνες, ενώ οι πυροσβέστες δημιούργησαν "ζώνη" και εντός του στρατοπέδου του Τατοΐου για να εμποδίσουν τα μέτωπα να πλησιάσουν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για τις ζημιές που έχουν προκληθεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι άνευ προηγουμένου, με το ευτύχημα -πάντα- να είναι πως δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές και αυτό είναι που αυτήν τη στιγμή μετράει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Υπενθυμίζεται ότι στην πυρκαγιά της Αττικής έχουν εκκενωθεί η Βαρυμπόμπη, οι Αδάνες, το Μορτερό και οι Θρακομακεδόνες, ενώ σε επιφυλακή είναι όλες οι δυνάμεις για τυχόν και άλλες παρεμβάσεις προκειμένου να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι.

Παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας όπου προς Αθήνα, διακόπηκε η κυκλοφορία πριν από λίγο στην έξοδο για Καπανδρίτι. Επίσης, κλειστή είναι η Τατοΐου από λεωφόρο Κύμης έως οδό Ερυθραίας , Ερυθραίας από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης, η Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία, ταβέρνα «Λάμπρος»).

Ο τελευταίος πνεύμονας της Αττικής, δυστυχώς χάνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα