Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Καίγονται σπίτια και στις Αδάμες

Κατοικίες τυλίχθηκαν στις φλόγες - Μια ανάσα από τη φωτιά αρκετά σπίτια στις Αδάμες.Στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, αλλά και στις Αδάμες έχει φτάσει η φωτιά και δυστυχώς ήδη καίγονται κατοικίες. Ορισμένα σπίτια ήδη έχουν υποστεί ζημιές, καθώς παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ τη στιγμή…

Όλος ο κόσμος από Βαρυμπόμπη, Αδάμες και Θρακομαδόνες, περιοχές οι οποίες εκκενώθηκαν, θα κατευθυνθούν προς Αχαρνές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προσπάθησε να κτίσει ένα αντιπυρικό τείχος ρέμα της Χελιδονούς, ωστόσο, όπως θα δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, η τεράστια φωτιά κατακαίει τα δέντρα της δασώδους έκτασής του.

Το ρέμα της Χελιδονούς, το οποίο είναι κατάφυτο, αποτελεί ένα κρίσιμο σημείο για την πορεία της καταστροφικής πυρκαγιάς που καταπίνει ανεξελέγκτως ό,τι συναντά στο διάβα της.

Μέσω των εναερίων μέσων κατάσβεσή της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία προσπάθησε να αποκόψει την προέλαση των φλογών, προβαίνοντας σε διαρκείς ρίψεις νερού με τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερά της.

Αυτήν τη στιγμή, το ρέμα της Χελιδονούς στις Αδάμες έχει παραδοθεί στην πύρινη κόλαση, η οποία απειλεί να εισχωρήσει περαιτέρω στον κατοικημένο αστικό ιστό, προς την Κηφισιά.

Τώρα οι φλόγες μπήκαν στις Αδάμες και τα πρώτα σπίτια κινδυνεύουν να λαμπαδιάσουν. Οι κάτοικοι παλεύουν με απλά λάστιχα να σώσουν τις περιουσίες τους. Μόλις κατέφθασε ένα όχημα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δείτε τα πλάνα:

Εγκλωβισμένοι δύο ηλικιωμένοι - Σώοι οι αστυνομικοί και οι Πυροσβέστες που είχαν εγκλωβιστεί

Σημειώνεται, πως ένα ηλικιωμένο ζευγάρι βρίσκεται αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένο στην οδό Τηλεμάχου.

Επίσης, φέρεται να απεγκλωβίστηκαν οι δύο αστυνομικοι και οι Πυροσβέστες που είχαν περικυκλωθεί από τις φλόγες, σε πάρκινγκ στην 8η στάση Βαρυμπόμπης.

Όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για μία ομάδα ΔΙΑΣ που βρίσκονταν μαζί με πυροσβέστες στο συγκεκριμένο σημείο όπου όμως εκτονώθηκε η κατάσταση και πλέον μπορούν να απομακρυνθούν χωρίς κίνδυνο.

Επίσης, από τις 14 αναφορές για εγκλωβισμούς παραμένουν ακόμη τρεις σε εκκρεμότητα χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος.

Αντιπεριφερειάρχης ΠΠ και Περιβάλλοντος: Παραμένει δύσκολη η κατάσταση- Καίγονται σπίτια και κτήματα

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με την πυρκαγιά, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης.

«Η κατάσταση μένει ως έχει, δύσκολη. Είμαστε μαζί με τον περιφερειάρχη, καίγονται και κάποια κτήματα, καίγονται και σπίτια, η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Μας είπαν για κάποιους εγκλωβισμούς, είχαν εγκλωβιστεί αστυνομικοί και πυροσβέστες, έγινε απεγκλωβισμός, δεν υπάρχει κανένα θέμα προς το παρόν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Βαρυμπόμπη, Καίγονται, Αδάμες,fotia, varybobi, kaigontai, adames