Κρανίδι: Αυτοδιοικητικός καταγγέλλει «τραγικές παραλείψεις» στη δομή φιλοξενίας

Η αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Ερμιονίδας έκανε λόγο για τραγικές παραλείψεις σε ότι αφορά τη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, οι φιλοξενούμενοι της οποίας έκαναν πορεία το πρωί.

Μετανάστες και πρόσφυγες που διαμένουν σε δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι έσπασαν την καραντίνα και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι φιλοξενούμενοι στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στο Πόρτο Χέλι κινήθηκαν προς την πόλη, «καταλαμβάνοντας», μάλιστα κεντρική πλατεία.

Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 150 άτομα τα οποία είχαν πανό που έγραφαν «Galaxy

no corona» ενώ η κινητοποίηση τους έλαβε χώρα υπό την εποπτεία περιπολικών της αστυνομίας.

Σύμφωνα δε με το ΑΜΠΕ η κατάσταση προκάλεσε και την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής ανησυχούν για την υγεία τους καθώς μετανάστες της δομής έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, ενώ τους έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη δομή.

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ερμιονίδας αποκάλυψε από την πλευρά της απόψε πως οι περισσότεροι μετανάστες αρνήθηκαν να εξεταστούν από τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με όσα είπε η Αγγελική Λούμη στον ΑΝΤ1, η περιοχή έζησε «τραγικές καταστάσεις», γεγονός που απέδωσε σε «τραγικές παραλείψεις». Εξάλλου, η ίδια επεσήμανε πως ένα ξενοδοχείο δε μπορεί να θεωρηθεί κατάλληλη δομή φιλοξενίας καθώς και ότι ο Δήμαρχος έχει στείλει πολλά αναπάντητα αιτήματα για τη μεταφορά της δομής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη επιβλήθηκε στη συγκεκριμένη δομή 14ημερη καραντίνα, μετά από διαπίστωση ότι βρέθηκαν τρία θετικά δείγματα σε αυτήν.

Keywords
Τυχαία Θέματα