Κώστας Χατζής: Δεν ξέχασα ποτέ τη φυλή μου, τραγουδώ γι’ αυτήν με έμμεσο τρόπο

Ο Κώστας Χατζής μέσα από την προσωπική του ιστορία, έθεσε τα προβλήματα της φυλής του που δεν έχουν βρει μέχρι τώρα λύσηΚώστας Χατζής βρέθηκε καλεσμένος στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ1 σε μια συνέντευξη που ξεχείλιζε από συναισθήματα για όσα πέρασε μέχρι να έρθει η καλλιτεχνική καταξίωση κι αναγνώριση. Ενώ απαρίθμησε…

Ο Κώστας Χατζής θα ήθελε να βρεθεί μια λύση

ουσιαστική για να έχουν οι νεότεροι Ρομά καλύτερο μέλλον: «Θέλαμε να είχαμε μία πατρίδα να μας αγκαλιάσει. Εγώ πέρασα πολύ άσχημα. Όταν ήρθα να ζήσω τίμια, κοιμήθηκα καιρό στα παγκάκια. Έτρωγα μετά από τρεις ή έξιμέρες», εξομολογήθηκε για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε.

Και συνέχισε: «Όταν πήγα στην Αγία Βαρβάρα τι νομίζετε; Ότι δεν πούλησα κουβέρτες και χαλιά και τέτοια; Αυτό που ήθελα να φωνάξω, ήταν ο λόγος. Και ο μόνος τρόπος να το κάνω ήταν αυτό. Πέρασα την έρημο και βρέθηκαν άνθρωποι που μου έδωσαν ένα ποτήρι νερό να περάσω την έρημο. Ήταν ο Πλέσσας, ήταν ο Κατσαρός, ήταν ο Χατζηχρήστος, ήταν τέτοια άτομα που με βοήθησαν.

Ο ανδρισμός δεν είναι μόνο που ξεχωρίζουν τα όργανα της γυναίκας από του άντρα. Ο ανδρισμός είναι ιδιότητα και ο Χατζιδάκης είχε αυτή την ιδιότητα. Δεν ξεχνώ. Υπήρξαν άνθρωποι που δεν θα τους ξεχάσω ποτέ. Όπως δεν ξέχασα ποτέ τη φυλή μου. Τραγουδώ για τη φυλή μου με έμμεσο τρόπο», κατέληξε ο Κώστας Χατζής στην απογευματινή εκπομπή της ΕΡΤ1.

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης:

Keywords
Τυχαία Θέματα