Κορονοϊός: Συναγερμός στο Πεκίνο - Ξανακλείνει όλα τα σχολεία του

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πεκίνο μετά τον εντοπισμό πολλαπλών νέων κρουσμάτων κορονοϊού, με τις Αρχές να επιβάλλουν αυστηρότερα μέτρα.

Το Πεκίνο θα κλείσει εκ νέου όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά του, έπειτα από τη νέα αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην κινεζική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή της πόλης την Τρίτη (16/6), ενώ κλιμακώνεται η ανησυχία για ένα νέο κύμα της πανδημίας στη μεγάλη πόλη.

Σημειώνεται πως το Πεκίνο προχώρησε

στη διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους μετά τον εντοπισμό, σε διάστημα 5 ημερών, 106 νέων κρουσμάτων κι ενώ ο νέος κορονοϊός έμοιαζε να έχει πρακτικά εξαλειφθεί στην Κίνα.

Την ίδια ώρα, οι αρχές της πόλης προτρέπουν τους κατοίκους του να αποφεύγουν τα «μη αναγκαία» ταξίδια εκτός της πόλης, ενώ απαγορεύουν στους κατοίκους των πληγεισών συνοικιών να φεύγουν εκτός της κινεζικής πρωτεύουσας.

«Κάθε άνθρωπος που πρέπει πραγματικά να φύγει από το Πεκίνο θα πρέπει να παράσχει ένα πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ τις τελευταίες επτά ημέρες και βγήκε αρνητικός», επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τσεν Μπέι, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της δημοτικής αρχής.

Ανησυχία του ΠΟΥ

Υπενθυμίζεται πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι τα κρούσματα του κορονοϊού στο Πεκίνο ξεπέρασαν τα 100, με αποτέλεσμα την επανεμφάνιση της νόσου στην κινεζική πρωτεύουσα. Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, προειδοποίησε πως «ακόμη και οι χώρες που απέδειξαν την ικανότητά τους να εξαλείψουν τη μετάδοση της Covid-19 πρέπει να παραμείνουν προσεκτικές απέναντι στην πιθανότητα μιας “επανεμφάνισης” του ιού».

«Την περασμένη εβδομάδα, η Κίνα έκανε λόγο για μια νέα εστία στο Πεκίνο, έπειτα από 50 και πλέον ημέρες κατά τις οποίες δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα σε αυτή την πόλη. Περισσότερα από 100 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί τώρα. Η προέλευση και η έκταση της επιδημίας διερευνώνται», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Από την άλλη, η ανώτερη επιδημιολόγος του ΠΟΥ, η Μαρία Βαν Κέρχοφ, διευκρίνισε ότι κανένας θάνατος δεν έχει καταγραφεί επί του παρόντος.

«Έπειτα από 50 και πλέον ημέρες χωρίς σημαντική τοπική μετάδοση, μια τέτοια εστία είναι ανησυχητική. Πρέπει να διερευνηθεί και να ελεγχθεί, και αυτό ακριβώς κάνουν οι κινεζικές αρχές», υπογράμμισε, τέλος, ο διευθυντής του Οργανισμού για καταστάσεις έκτακτης υγειονομικής ανάγκης Μάικλ Ράιαν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα