Κορονοϊός: «Θερίζει» ζωές σε Ευρώπη και ΗΠΑ - Πάνω από 47.000 οι νεκροί παγκοσμίως

Ραγδαία αύξηση των νεκρών λόγω κορονοϊού στις ΗΠΑ, ενώ στην Ιταλία ο ρυθμός μετάδοσης του SARS-CoV-2 σημείωσε ξανά αύξηση έπειτα από 6 μέρες συνεχούς πτώσης - Γαλλία και Βρετανία είχαν ρεκόρ θυμάτων

Ο κορονοϊός συνεχίζει την επέλασή του στην Ευρώπη, καθώς, από τα 937,783 που, είναι ο ακριβής αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως, περίπου το 50% εντοπίζεται

στην Γηραιά Ήπειρο. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών παγκοσμίως ξεπέρασε τους 47.000.

Η Ιταλία, με 110,574 κρούσματα, είναι η δεύτερη χώρα σε συνολικό αριθμό μετά τις ΗΠΑ, ενώ μετρά 13,155 θανάτους, διατηρώντας τη «μαύρη» αυτή πρωτιά.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν τη ζωή τους 727 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.782 νέα κρούσματα στη χώρα. Εν συγκρίσει με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, ο ρυθμός μετάδοσης του ιού σημείωσε και πάλι αύξηση (+3,8%) έπειτα από 6 ημέρες συνεχούς πτώσης. Ο αριθμός των νεκρών περιορίζεται ελαφρά, ενώ τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας στη χώρα επεκτείνονται μέχρι τις 13 Απριλίου.

Στην Ισπανία, ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την ασθένεια Conid-19 ξεπέρασε τις 100.000, ενώ η χώρα μέτρησε 864 θανάτους μέσα σ’ ένα εικοσιτετράωρο.

Στη Γαλλία, 509 νέοι θάνατοι κατεγράφησαν την Τετάρτη, με τον αριθμό ν’ αυξάνεται δραματικά μέσα σε μία ημέρα. Συνολικά στη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό 4.032 άνθρωποι. Η γαλλική κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στους πολίτες να μείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις από τις 17 Μαρτίου έως τουλάχιστον τις 15 Απριλίου.

Η Βρετανία κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο 563 νέους θανάτους ασθενών, που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, ένα νέο ρεκόρ που σηματοδοτεί την επιτάχυνση του ρυθμού διασποράς του ιού, με το σύνολο των νεκρών στη χώρα να είναι πλέον 2.352.

Στη Γερμανία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό αυξήθηκε κατά 6.156 και έφθασε τα 77,981 το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ενώ συνολικά 931 άνθρωποι έχουν υποκύψει μέχρι σήμερα στην ασθένεια Cοvid-19.

Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας αυξήθηκε κατά 140 από χθες, με βάση τα δεδομένα που δημοσιοποιεί το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Κορονοϊός στην Ευρώπη: Τα ολέθρια σφάλματα, οι λάθος εκτιμήσεις

Ραγδαία αύξηση των νεκρών στις ΗΠΑ

Οι νεκροί στις ΗΠΑ εξαιτίας του κορονοϊού είναι περίπου 5.200 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αγγίζουν τα 220.000.

Μολαταύτα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να λάβει την πρωτοβουλία για ομοσπονδιακά μέτρα.

Την ίδια ώρα, πάντως, πληθαίνουν οι κυβερνήτες που ανακοινώνουν περιοριστικά μέτρα, όπως στην περίπτωση της Φλόριντα, όπου επιβλήθηκε κατ’ οίκον περιορισμός στους 21 εκατομμύρια κατοίκους της Πολιτείας.

Η Covid-19, η ασθένεια που προκαλεί ο SARS-CoV-2, στοίχισε τη ζωή σε ακόμη 884 ανθρώπους στις ΗΠΑ μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες, έναν αριθμό που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ για τη χώρα, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Το ρεκόρ των περισσότερων θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού μέσα σε μια μέρα, σε παγκόσμιο επίπεδο, καταγράφηκε την 27η Μαρτίου στην Ιταλία (969 νεκροί).

Υπενθυμίζεται πως μπορείτε να παρακολουθείτε πώς εξαπλώνεται η πανδημία σε ολόκληρο τον πλανήτη, στον live χάρτη του πανεπιστημίου Johns Hopkin με τα κρούσματα και θύματα, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα