Δάνεια με επιστρεπτέα προκαταβολή: Από σήμερα οι αιτήσεις των επιχειρήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ και θα δεσμεύονται με ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας. 

Ξεκινά από σήμερα 2 Απριλίου η υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ για όσες επιχειρήσεις θέλουν να ενταχθούν στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής που ανακοίνωσε το

Υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται στην ουσία για χαμηλότοκο δάνειο που θα παρέχει το κράτος σε επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 500 εργαζόμενους. Το ύψος του δανείου θα καθορίζεται με τυποποιημένη και αυτόματη φόρμα που ετοιμάζουν το Γενικό Λογιστήριο και η ΑΑΔΕ και η εξόφλησή του θα γίνεται σε πέντε χρόνια, με το 1ο έτος να ορίζεται ως περίοδος χάριτος.

Το συνολικό πακέτο που θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό φτάνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ και οι επιχειρήσεις που θέλουν να ενταχθούν θα δεσμεύονται με ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας, ενώ η επιστρεπτέα προκαταβολή θα είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν θα συμψηφίζεται με άλλες οφειλές.

Η πλατφόρμα αναμένεται να κλείσει στις 10 Απριλίου. Στη συνέχεια όλες οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν και θα ανακοινωθεί η κατανομή των κονδυλίων που δεν αποκλείεται πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων πριν το τέλος Απριλίου. Οι ενισχύσεις θα καταβληθούν απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό των ωφελούμενων, μέσω Taxis αλλά και η υποχρέωση εξόφλησής τους θα επίσης περάσει στο Taxis. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής θα είναι η δήλωση του IBAN των επιχειρήσεων.

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα