Κορονοϊός: Στους 143 οι νεκροί - 8 νέα κρούσματα

Το σύνολο των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Τσιόδρα ανήλθαν στα 2620.

Στα 2.620 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα κρούσματα είναι 8 και οι θάνατοι ανήλθαν στους 143 (3 νεοι).

Παράλληλα,

37 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 77 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σε σχέση με τους θανάτους στη χώρα μας το 26% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 92% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Όπως δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας επετράπη η ρεμδεσιβίρη στις ΗΠΑ, η οποία δίνεται εδνοφλέβια, μια φορά στις 10 μέρες.

Αν περιορίσουμε τις στενές επαφές μας και παραμείνουμε σε εγρήγορση και τις επόμενες μέρες τότε θα έχουμε καλά αποτελέσματα, πρόσθεσε. 

«Με τα επιδημιολογικά μας δεδομένα ο ρυθμός μετάδοσης του ιού είναι πολύ κάτω από το ένα». Ο ενεργός αναπαραγωγικός αριθμός είναι πολύ σημαντικός και γιαυτό λαμβάνουμε την απόφαση για άρση των μέτρων ανέφερε. 

Χαρδαλιάς: Ετοιμαζόμαστε για την νέα μας καθημερινότητα. 

«Μελετάμε το κάθε μας βήμα με προσοχή και ετοιμαζόμαστε για την νέα μας καθημερινότητα. Προσπαθούμε το σύστημα υγείας να ανταπεξέλθει», είπε από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως συμπλήρωσε από την Δευτέρα ισχύουν: 

Υποχρεωτική η μάσκα για τους πολίτες είναι σε ταξί, ΜΜΜ, ιατρεία και ασανσέρ, διαγνωστικά κέντρα και στα νοσοκομεία. 

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους εργαζόμενους είναι στα σουπερ μάρκετ που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, τα ΜΜΜ, τα ταξί και τα κομμωτήρια - κέντρα αισθητικής, νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα.

Για τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως «προκάλεσαν ερωτήματα και διαμαρτυρίες. Προτείναμε στις εργατικές οργανώσεις εναλλακτικές ημερομηνίες και κάποιοι επέλεξαν να αγνοήσουν τα μέτρα και πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι «η κυβερνητική απόφαση δεν ήταν να υπάρξει καταστολή των συγκεντρώσεων αυτών».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα θέτουν ως όριο ανησυχίας για το επόμενο διάστημα τα 50 επίσημα κρούσματα ημερησίως, ενώ διαμηνύουν ότι η αναθεώρηση των αποφάσεων θα ξεκινήσει εφόσον τα κρούσματα φτάνουν τα εκατό την ημέρα.

Όπως έχει καταστεί  γνωστό εδώ και ημέρες, η αξιολόγηση των κρουσμάτων θα γίνεται ανά ημέρα, ενώ ο αριθμός R δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τον αριθμό ένα, κατά προτίμηση ούτε να τον προσεγγίσει, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα χρειαστεί να επανέλθουν τα μέτρα είτε τοπικά είτε -πολύ δυσκολότερα- καθολικά.

Η πρώτη προγραμματισμένη συζήτηση για την αναθεώρηση ή όχι των μέτρων θα γίνει το άλλο Σαββατοκύριακο, όταν θα υπάρξουν τα στοιχεία του πρώτου επταημέρου, διάστημα στο οποίο παρουσιάζει τα συμπτώματα ο ιός, οι οριστικές αποφάσεις ωστόσο εκτιμάται ότι θα ληφθούν το διάστημα 16-18 Μαΐου. Τότε θα υπάρχουν και τα πρώτα βάσιμα στοιχεία από το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων.
Keywords
Τυχαία Θέματα