Πότε ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες

Πότε ανοίγουν και πάλι οι οργανωμένες παραλίες, σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό.

Σε ερωτήματα σχετικά με το άνοιγμα οργανωμένων παραλιών, γυμναστηρίων και άλλων πειχειρήσεων για τις οποίες το lockdown ισχύει και μετά τη Δευτέρα 4 Μαίου απάντησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο Θέμα 104, 6.

Με ορίζοντα το άνοιγμα επιχειρήσεων και καταστημάτων τη Δευτέρα 4 Μαϊού, «το πρώτο βήμα περιλαμβάνει το 10% της οικονομίας» ανέφερε ο ίδιος αρχικά. «Το πρώτο βήμα είναι και το πιο δύσκολο βήμα», πρόσθεσε, αφού

είναι και το βήμα που «θα μετρηθεί από τους ειδικούς λοιμωξιολόγους» για την αξιολόγηση του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, «η εμπειρία που κερδίσαμε στην πρώτη φάση» συνέβαλε καθοριστικά στην εκπόνηση του σχεδίου «ολικής επαναφοράς» της χώρας, ενώ «θα έχουμε το χρόνο να δούμε και να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις». Στο πλαίσιο αυτό «επιλέξαμε», όπως είπε, «κάποιες ανάγκες που βρίσκονται περίπου στο 10% των επιχειρήσεων που είχαν κλείσει και τη Δευτέρα 11 Μαΐου θα επαναλειτουργήσει το υπόλοιπο 25% της εμπορικής δραστηριότητας».

«Ο ένας πελάτης ανά 15 τμ ισχύει στα σούπερ μάρκετ. Στα 30 τμ θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα 5 εργαζόμενοι και πελάτες», συνέχισε. Αναφορικά με τη διεύρυνση του ωραρίου, «το 7-10 δεν είναι υποχρεωτικό είναι δυνητικό» ξεκαθάρισε ο κ. Παπαθανάσης και επισήμανε ότι ο στόχος είναι «να μειώσουμε τον κόσμο που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στα ΜΜΜ».

Ο ίδιος ανέφερε πως «τα γυμναστήρια θα ανοίξουν εντός του Ιουνίου με κανόνες», ενώ για τις οργανωμένες πλαζ σημείωσε ότι «μπορεί να ανοίξουν και εντός Μαΐου». 

Τέλος, από την 1η Ιουνίου «μόνο σε εξωτερικό χώρο θα λειτουργήσουν εστιατόρια και καφετέριες», όπως και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, συμπλήρωσε, δίνοντας έμφαση στην προσοχή που πρέπει να δίνουν όλοι ως προς τους κανόνες λειτουργίας εστιατορίων και καφετεριών εντός των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα