Κορονοϊός: Στους 136 οι νεκροί στην Ελλάδα - 17 νέα κρούσματα

Τον απολογισμό του 24ωρου για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Δύο νέοι θάνατοι σε 24 ώρες, 136 συνολικά.

Σε 2.534 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν ακόμη 17 περιστατικά, σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα τη Δευτέρα.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ο θάνατος ακόμη 2 ασθενών, με τους νεκρούς να φτάνουν συνολικά τους 136. 

Επίσης,

43 άτομα, με μέση ηλικία τα 67 έτη, παραμένουν διασωληνωμένα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας. Εξ αυτών, μόλις 11 είναι γυναίκες. 65 ασθενείς εξήλθαν της εντατικής.

Σημειώνεται πως από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα έχουν διενεργηθεί 66.094 τεστ.

Σχολεία

Η Επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε το άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε ο εξάλλου ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση.

«Το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά και με προϋποθέσεις», επεσήμανε. Στη συνέχεια, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως «είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όσα επακολουθήσουν δεν είναι επάνοδος στην κανονικότητα. Είναι δύσκολο στάδιο και συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή. Είναι κοινή ευθύνη όλων μας, να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία του ιού. Δεν θέλουμε να τραυματιστεί η επιστροφή μας στην μερική κανονικότητα. Εξακολουθούμε να τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα. Οποιαδήποτε χαλάρωση θα μπορούσε να είναι καταστροφική».

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως η Επιτροπή αποφάσισε την υποχρεωτική χρήση μάσκας μετά την άρση των μέτρων.

Θα είναι υποχρεωτική σε δημόσιους και κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα τα παντοπωλεία, τα νοσοκομεία, τα ιατρεία, τα κουρεία και γενικά όλους τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους.

Να σημειωθεί πως αυτό θα ισχύει τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες των καταστημάτων.

Τα νέα συμπτώματα

Τέλος, ο καθηγητής έκανε ειδική αναφορά στα συμπτώματα του κορονοϊού, εξηγώντας ότι στα ήδη γνωστά, όπως ο βήχας, ο πυρετός και η κόπωση, προστίθενται και τα εξής, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής:

Κρυάδες,ρίγος,μυαλγίες,κεφαλαλγία,πονόλαιμοςκαι απώλεια γεύσης ή όσφρησης

Εξήγησε δε, ότι τα πρώτα συμπτώματα του ιού εμφανίζονται σε δύο έως επτά ημέρες μετά την προσβολή του οργανισμού.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

Πότε τελειώνει το SMS στο 13033 για μετακινήσεις, οι κωδικοί σήμερα και η έξοδος

Κορονοϊός: Τα νέα συμπτώματα - Ποιοι και πότε μπορεί να μεταδώσουν τον ιό

Το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ

Keywords
Τυχαία Θέματα