Κορονοϊός στην Ελλάδα: Το θολό τοπίο των κρουσμάτων και ο αγώνας δρόμου για δημοσιότητα

Το απόγευμα της Πέμπτης ανακοινώθηκαν 18 νέα κρούσματα κορονοϊού. Κάποιοι όμως «έτρεξαν» να μιλήσουν για 33 νέα.

Την ώρα που ολόκληρη η κοινωνία προσπαθεί με ψυχραιμία τις περισσότερες φορές να ανταποκριθεί στην πανδημία του κορονοϊού και στα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση κάποιοι και μάλιστα γνωστοί επιστήμονες έχουν μπει σε έναν ασύλληπτο αγώνα δρόμου, ώστε να στρέψουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας έστω και για λίγα λεπτά.

Τρανό

παράδειγμα η κα Γιαμαρέλλου, η οποία έσπευσε να ανακοινώσει δια τηλεοράσεως ότι τα νέα κρούσματα ειναι 33 και όχι 18, όπως ανακοίνωσε λίγη ώρα αργότερα ο Δημήτρης Τσιόδρας από το υπουργείο Υγείας.

Η κα Γιαμαρέλλου έκοψε πρώτη το νήμα της ενημέρωσης,θυμίζοντας άλλες εποχές όπως εκείνους τους σεισμολόγους που με ταχύτητα φωτός προβλέπουν σεισμούς, που σε μια σεισμογενή περιοχή όπως η Ελλάδα αναπόφευκτα θα συμβούν.

Το θολό τοπίο που κυριάρχησε για λίγα λεπτά, το απόγευμα της Πέμπτης, αποσαφηνίστηκε από το υπουργείο Υγείας καθώς υπάρχουν ακόμη 15 ύποπτα κρούσματα -εκτός από τα 18 νέα- τα οποία κατά τα λεγόμενα του κ. Τσιόδρα εξετάζονται για το αν είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Στην χώρα που πολλές φορές θυμίζει μπανανία αυτή την ώρα χρειάζεται απόλυτη ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Πανδημίες και σοβαρές κρίσεις δεν είναι πεδίο προβολής, αλλά αντιθέτως είναι η στιγμή για την απόλυτη αυτοσυγκράτηση.

Τα χειρότερα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι μπροστά μας. Τα 18 ή 33 νέα κρούσματα θα μοιάζουν ως αστείο σε όσα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε και είναι επιβεβλημένη η ψυχραιμία κυρίως από αυτούς που ζητάνε από μια ολόκληρη κοινωνία να αντιμετωπίσει ένα τόσο πολύπλοκο και επικίνδυνο θέμα με σοβαρότητα.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα