Κορονοϊός στην Ελλάδα: Σε καραντίνα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην Κέα

Ο έπαρχος Κέας ενημέρωσε πως οι 193 πρόσφυγες και μετανάστες που επέβαιναν στο φορτηγό πλοίο που προσάραξε στην Κέα τέθηκαν σε καραντίνα λόγω κορονοϊού, ωστόσο, επισήμανε την ακαταλληλότητα του κτηρίου όπου κρατούνται

Σε καραντίνα λόγω κορονοϊού τίθενται οι 193 πρόσφυγες και μετανάστες που επέβαιναν στο φορτηγό πλοίο που είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας και τ’ οποίο προσάραξε έξω από τον λιμενοβραχιόνα της Κέας.

Σύμφωνα με τον έπαρχο Κέας, Γιάννη Ευαγγέλου, που μίλησε στο

Open, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, οι οποίοι μπόρεσαν και αποβιβάστηκαν στο λιμάνι, δήλωσε πως άπαντες τέθηκαν σε καραντίνα για 15 ημέρες, ως μέτρο πρόληψης για τον κορονοϊό.

Ωστόσο, επισήμανε την ακαταλληλότητα του κτηρίου (σ.σ. ξενοδοχείο) στ’ οποίο θα κρατηθούν προσωρινά και τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί λύση επί του θέματος.

Επιπλέον, ενημέρωσε πως μεταξύ των ατόμων που αποβιβάστηκαν βρέθηκαν διακινητές, οι οποίο συνελήφθησαν κι έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα.  

Το φορτηγό πλοίο είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να προσαράξει στο λιμάνι της Κέας. 

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα