Κορονοϊός στην Ελλάδα: 34 νέα κρούσματα - 133 στο σύνολο

34 νέα κρούσματα του κορονοϊού έκαναν την εμφάνισή τους, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 133, σύμφωνα με όσα είπε στο Mega η κ. Γιαμαρέλλου.

Στην αποκάλυψη ότι τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα αυξήθηκαν από 99 σε 133 προχώρησε η λοιμωξιολόγος και ομότιμη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Σύμφωνα με

όσα ανέφερε η ίδια στον Τ/Σ Mega, από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, τα 10 είναι «ορφανά» δηλαδή δεν είναι γνωστό στον ΕΟΔΥ πώς «κόλλησαν» τον ιό.

Η λοιμωξιολόγος εκτίμησε ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει πλέον στην τρίτη φάση της εξάπλωσης του COVID-19, κατά την οποία παρατηρούνται μικροεπιδημίες «ορφανών» κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την κ. Γιαμαρέλλου τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα νέα κρούσματα είναι ήπια, ενώ τόνισε πως «πρέπει να προλάβουμε».

Εξάλλου, το μεσημέρι της Τετάρτης, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ακόμη 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η χώρα «μετράει» και τον πρώτο νεκρό, καθώς τα ξημερώματα της Πέμπτης κατέληξε ο 66χρονος από την Ηλεία, ο οποίος νοσηλευόταν με σοβαρή πνευμονία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Περισσότερα σε λίγο... 
Keywords
Τυχαία Θέματα