Απεργίες στην Ιταλία: Οι εργαζόμενοι ζητούν προστασία από τον κορονοϊό

Στην Ιταλία οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις, γιατί ζητούν μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Στην Ιταλία οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες προχωρούν σε κινητοποιήσεις, γιατί ζητούν μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι ιταλικές βιομηχανίες έχουν ελλιπείς συνθήκες ασφαλείας για την πρόληψη του ιού και συνεπώς οι εργαζόμενοι τίθενται σε κίνδυνο.

Οι απεργίες

πραγματοποιούνται αυτή την στιγμή στις περιοχές Άστι, Βερτσέλι και Κούνεο του ιταλικού βορρά με αίτημα να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των εργαζομένων ή να σταματήσει η παραγωγική δραστηριότητα.

Επιπλέον, τα ιταλικά συνδικάτα απαιτούν συνάντηση με την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, για να λυθεί άμεσα το όλο θέμα. Ακόμη, έχει προκηρυχθεί σειρά απεργιών και στην κεντρική Ιταλία για αύριο.

Επίσης, στην Μπολόνια απεργούν οι εργαζόμενοι σε ντελίβερι, γιατί θεωρούν ότι βρίσκονται σε υπερβολικά στενή επαφή με τους πελάτες στους οποίους παραδίδουν το φαγητό, οπότε κινδυνεύουν να νοσήσουν.

Σημειώνεται πάντως, πως η γείτονα χώρα έχει τεθεί σε καραντίνα και στον βορρά που λαμβάνουν μέρος οι κινητοποιήσεις, υπάρχουν οι πιο ισχυρές απαγορεύσεις, εξαιτίας των πολλαπλών κρουσμάτων.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα