Κορονοϊός: Σε καραντίνα το Κρανίδι - Απαγόρευση κυκλοφορίας και έκτακτα μέτρα

Σε καραντίνα λόγω κορονοϊού το Κρανίδι. «Να μείνουν σπίτι τους οι ηλικιωμένοι. Κανείς δεν θα μπαίνει και δεν θα βγαίνει από την δομή μεταναστών» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.  

Καραντίνα και έκτακτα μέτρα στο Κρανίδι, μετά τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων στη δομή μεταναστών και προσφύγων. Ο ΕΟΔΥ τέθηκε σε γενικό συναγερμό στο Κρανίδι, μετά από τα μαζικά κρούσματα κορονοϊού στην δομή μεταναστών. Στο σημείο έφτασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και το μεσημέρι της Τρίτης ανακοίνωσε ότι η περιοχή μπαίνει σε καραντίνα,

η δομή θα στεγανοποιηθεί, ενώ αποφασίστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 πρωί για τις επόμενες 14 μέρες. 

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να κάνουν χρήση μόνο δυο κωδικών με SMS για τις μετακινήσεις τους και αυτοί είναι: 

Α)Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Β) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Για τα 150 κρούσματα συμπλήρωσε ο Ν.Χαρδαλιάς ότι είναι όλοι ασυμπτωματικοί και υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει λόγος πανικού, χρειάζεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα. Από τη Μ. Πέμπτη θέσαμε σε καραντίνα τη δομή. Είναι όλα υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή, πρέπει να παρθούν κάποια προληπτικά μέτρα».  

Στην περιοχή έχει εγκατασταθεί πολυάριθμο κλιμάκιο της Ομάδας Αμεσης Απόκρισης του ΕΟΔΥ και γίνονται έλεγχοι σε όλο το χωριό, ενώ πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη.

Μαζί με τον κ. Χαρδαλιά έφτασαν στο Κρανίδι ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας, καθώς και κλιμάκιο της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Όλα ξεκίνησαν όταν το βράδυ της Κυριακής, μια 28χρονη έγκυος από τη Σομαλία που διέμενε στο ξενοδοχείο μαζί με τους υπόλοιπους μετανάστες βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, ενώ τις προηγούμενες ημέρες μια αλλοδαπή καθαρίστρια ήταν επίσης θετική στον SARS-CoV-2 με αποτέλεσμα να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ συμπτώματα εμφάνισε και ο σύζυγός της.
Παράλληλα, τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα, πέθανε αιφνιδίως μια 39χρονη που έμενε στη δομή και καταγόταν από το Κογκό, δίχως να έχουν γίνει έως τώρα γνωστά τα αίτια του θανάτου της.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα